E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yön yukarı---

Borsalarda yön yukarı

Borsalarda yön yukarı
10 Mart 2014 - 07:10 borsagundem.com

Avrupa borsalarının güne artıda başlamaları bekleniyor

Avrupa borsalarının yeni haftanın ilk işlem gününe artıda başlamaları bekleniyor. Ancak piyasalarda gözler yine Ukrayna krizinde olacak. Yatırımcılar krizde liderlerden gelen açıklamaların yanı sıra krizin Rusya'nın Avrupa'ya gaz arzına etkilerine odaklanacaklar. 
IG, FTSE 100'ün 4, Dax'ın 13 ve Cac-40'ın 8 puan artıda açılacağını tahmin ediyor. 

ABD'DE DOW VE S&P YÜKSELDİ, NASDAQ GERİLEDİ

ABD hisse senetleri cuma günü açıklanan istihdam verisinin etkisiyle yükseliş ağırlıklı bir kapanış yaşadı. Dow ve S&P küçük çaplı bir yükseliş yaşarken, Nasdaq bileşik endeksi
geriledi.
 
Son açıklanan istihdam verisi ekonomik toparlanmanın görece olarak yavaş olsa da sürdüğünü gösterdi. Bu durum son dönem açıklanan ekonomik verilerin olumsuz görünümünün hava şartlarından kaynaklandığı yönündeki görüşleri destekledi. Bununla birlikte
daha güçlü bir yükseliş için gereken nedenler vermedi. Piyasa oyuncuları ayrıca Fed'in geri adımlarının da sürmesini bekliyor.
 
Dow Jones sanayi endeksi 30.83 puan yükselişle 16452.72 puandan kapandı. Gün içinde en yüksek 84 puana varan bir yükseliş yaşandı. 
S&P 500 endeksi 1.01 puan yükselişle 1878.04 puandan rekor bir  kapanış yaşadı. Endeks gün içinde ise en yüksek 1883.57 puanı gördü.

Nasdaq bileşik endeksi 15.90 puan düşüşle 4336.22 puandan kapandı.

TOKYO BORSASI DÜŞÜŞTE

Japonya'da Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, kapanışta değer kaybetti. Nikkei Endeksi, yüzde 1,01 değer kaybederek 15.120,14 puandan kapandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • turan güneş10 Mart 2014 07:19

    Haberin başlığına döviz ve faiz de yükseliş bekleniyor yapılmalıdır.manidar başlıklar atarak borsadaki düşüşü engellemek perçimlersiniz!