E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yıl sonu rallisi---

Borsalarda yıl sonu rallisi

Borsalarda yıl sonu rallisi
24 Aralık 2013 - 07:16 borsagundem.com

ABD borsaları yeni zirvelerine ulaştı, Asya borsaları çıkışı takip etti, Avrupa'da daha sakin bir gün bekleniyor

Yılın son günleri yaklaştıkça borsalar daha hızlı yükseliyor. FED'in tahvil alımlarında azaltıma gideceği kararının ardından rahatlayan ve yeni beklentilere endekslenen ABD borsaları dün yaptığı çıkışla yeni rekorlara imza attı. ABD hisse senetlerinde yükseliş eğilimi dün de sürdü ve endeksleri rekor seviyelere taşımaya devam etti. Dow Jones sanayi endeksi ve S&P 500 Endeksi rekorla kapanırken, Nasdaq Bileşik endeksi 2000 yılının Eylül ayından bu yana gördüğü en yüksek kapanışla günü tamamladı.
S&P 500 Endeksi 9.67 puan artışla 1,827.99, Dow Jones Endeksi 73.47 puan yükselişle 16,294.61 ve Nasdaq Bileşik Endeksi 44.16 puan yükselişle 4,148.90 puandan kapandı.
Apple, şirketin iPhone'larını dünyanın en büyük telefon şirketi olan China Mobile Ltd. kanalıyla satmak için anlaşması üzerine yüzde 3.8 sıçradı. T-Mobile US Inc., konuya dair bilgisi olan kişilerin SoftBank Corp.'un CEO'su Masayoshi Son'ın önümüzdeki yıl kablosuz telefon hizmeti sağlayıcısı şirketin çoğunluk hissesini satın alma imkanlarını değerlendirdiğini söylemesi sonrasında yüzde 2.8 değerlendi. Micron Technology Inc., Bank of America Corp.'un kredi notu indirimi üzerine yüzde 3.1 değer kaybetti.
Bir dizi boğa faktörü olduğuna dikkat çeken National Securities Corp.'un baş piyasa stratejisti Donald Selkin, "Mevsimsel faktörler var, IMF tahminini yükseltiyor ve Fed federal fon oranlarını düşük tutacağını söylüyor" dedi.


SON 7 YILIN ZİRVESİNDE

Tokyo Borsası'nda Nikkei 225 Endeksi, Japon hükümetinin 2014 mali yılı hazırladığı bütçe tasarısında ve Aralık ayı ekonomik görünüm raporunda verdiği olumlu mesajların desteği ile Aralık 2007'den
bu yana ilk kez 16 bin puanın üzerini test etti. 16029,65 puanı gören Nikkei 225 Endeksi şu sıralarda ise düne göre yüzde 0,83 puan artışla 16002,69 puandan işlem görüyor. Nikkei 225 Endeksi, yıl başından bu yana yüzde 53,9 artış gösterdi.

AVRUPA'DA YATAY AÇILIŞ BEKLENİYOR

Avrupa piyasalarında bugün bazı borsalar kapalı ve bazıları da erken kapanacak. Sığ bir piyasada açık olan endekslerin güne küçük değişimlerle başlamsı bekleniyor. Bugün için IG analistleri İngiltere FTSE endeksinin 8 puandüşüşle 6671 ve Fransa CAC endeksinin değişim göstermeden 4215 puandan güne başlayacağını öngörüyor. Almanya'da ise bugün piyasalar kapalı olacak.

TÜRKİYE NEGATİF AYRIŞIYOR

Dünya borsaları rekor kırmaya devam ederken, başlatılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan yansıyan gerilem Borsa İstanbul'da sert satışlara neden oluyor. Gerilimin tırmanmaya devam etmesi Borsa İstanbul'u yükselen dünya borsalarından ayrıştırıyor. 75 bin puan sınırından düşüşe geçen endeks dün 68 bin puanın üzerinde tutunmayı başardı. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının gündemden bir nebze olsun düşmesinin etkisiyle bugün Borsa istanbul'da daha sakin bir seyir bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali24 Aralık 2013 08:19

    BST de rekorlarla yarışı kapatıyor. Ancak düşüşte 1 numara olarak. Oysa sırayı tersine çevirseler biz birinciyiz.