E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda düşüş olabilir---

Borsalarda düşüş olabilir

Borsalarda düşüş olabilir
06 Şubat 2018 - 09:03 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün global risk iştahında bozulmaya bağlı olarak düşüş ile açılması ve bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL HİSSE PİYASALARINDAKİ NEGATİF SEYİR EŞLİĞİNDE GERİLEDİ...

BIST 100 Endeksi haftanın ilk işlem gününde, küresel tahvil faizlerindeki yükseliş nedeniyle global risk iştahında bozulma ve paralelinde yurtdışı piyasalarda gözlenen negatif seyir eşliğinde günü %1,1 düşüşle 116,853 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %1,5, BIST Sanayi Endeksi ise %1,6 oranında geriledi. Ayrıca dün yurtiçinde Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı. Ocak ayında enflasyon beklentilerin altında olarak aylık bazda %1,02, yıllık bazda ise %10,35 artış (beklenti aylık bazda %1,36, yıllık bazda ise %10,72 artış) olarak gerçekleşti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GLOBAL RİSK İŞTAHINDA BOZULMAYA BAĞLI OLARAK DÜŞÜŞ EĞİLİMLİ SEYRİN DEVAMI…

ABD hisse piyasaları, güçlü ekonomik koşulların enflasyonu artıracağı ve faizlerin beklenenden daha hızlı artmasına neden olacağına ilişkin endişeler eşliğinde son 6,5 yılın en sert düşüşünü gerçekleştirdi ve Dow Jones Endeksi 1,100 puandan fazla geriledi. Yılbaşından beri hızlı yükseliş gösteren gelişen ülke piyasalarında da keskin düşüşler gözlendi. Global hisse piyasalarına para girişi devam etmesine karşın biz, enflasyonist baskılar eşliğinde FED’in daha hızlı faiz artırım beklentilerinin piyasaları tedirgin ettiğini, Hisse piyasalarında düzeltme hareketini tetiklediğini ve mevcut durumda gelişen ülke piyasalarına kıyasla son dönemde %3 daha iyi performans gösteren endekste global hisse piyasalarına paralel olarak dramatik bir düşüş göreceğimizi düşünmekteyiz. Son yılların en büyük düşüşü olmasına karşın kısa vadede bu düşüş eğiliminin devam edeceğini ve hisse piyasalarının başladığı bu düzeltme hareketini tamamlayacağını (genellikle tepe seviyesine göre %10 düşüş sonrası düzeltme hareketi tamamlanır) beklemekteyiz. Bugün global bazda veri akışı sakin seyrederken, sabah itibariyle, Asya piyasaları ve ABD vadeli hisse piyasaları düşüş eğilimli seyir izlemekte. BIST 100 Endeksi'nin bugün global risk iştahında bozulmaya bağlı olarak düşüş ile açılmasını ve bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

Otomotiv Sektörü…Nötr… 2017 yılı Aralık ayında toplam otomotiv üretimi geçen aya göre %17 azalarak 130,079 adet, toplam pazar %36 oranında büyüyerek 140,657 adet, otomotiv ihracatı ise %4 azalışla 108,550 adet olarak gerçekleşti. Şirket bazında ise, Tofaş’ın (Sınırlı Negatif) ihracatı hem aylık hem de yıllık bazda azalış gösterirken, Ford Otosan’ın (Sınırlı Pozitif) ihracatı hem aylık hem de yıllık bazda artış gösterdi. (OSD)

CLEBI…Nötr… Şirket, Celebi Nas Airport Services India Pvt. Ltd'nin yer hizmetleri verme imtiyazının 1 Ocak 2020'den 31 Aralık 2029'a kadar 10 yıl süre ile devam etmesi için açılan ihalenin Celebi Nas Airport Services India Pvt. Ltd lehine sonuçlandığını açıkladı. (KAP)

TRGYO…Nötr… Şirket, Başakşehir, İstanbul’daki taşınmazın tamamının 75,1 milyon TL + KDV bedelle Başakşehir Belediyesi’nden satın alındığını bildirdi. (KAP)

Halka Arz…ENJSA… Enerjisa Enerji'nin 1-2 Şubat tarihlerinde gerçekleşen halka arzına lot başına 6,25 TL'den 4,77 kat talep geldiği ve hisse başına nihai fiyatın 6,25 TL olarak belirlendiği belirtildi. (KAP)

Halka Arz… U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş.’nin, bu yıl halka arzının planlandığı ve söz konusu halka arz için Citigroup Inc., Morgan Stanley ve iki yerli aracı kurumun seçildiği belirtiliyor. (Business HT)

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,8 düşüşle 144,675 seviyesinden tamamladı.
Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 141,500 – 145,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişen ülke para birimlerine karşısında karışık seyir izlerken, Türk Lirası, Hollanda büyükelçiliğine ilişkin gelişmeler nedeniyle negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Şubat vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,2 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar Endeksi’nde yaşanan yükselişe karşın global hisse piyasalarındaki düşüşün ardından güvenli limanlara olan talepteki artış ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde gözlenen gerilemeye bağlı olarak yükseldi. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık seyir izlediği günde Euro negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Şubat vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,1 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)