E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar için yeni risk uyarısı---

Borsalar için yeni risk uyarısı

Borsalar için yeni risk uyarısı
22 Aralık 2021 - 08:03 borsagundem.com

Credit Suisse, Omikron riskleri nedeniyle küresel hisse senetlerini tavsiyesini aşağı çekti

2021 yılının boğa piyasası olacağı öngörüsünde bulunan ve hisse senedi önerilerini sürdüren yatırım bankası Credit Suisse analistleri bu sefer riskler konusunda uyardı. Credit Suisse küresel yatırım komitesi, hızla yayılan omikron varyantından kaynaklanan artan riskleri gerekçe göstererek hisse senedi dağılımına ilişkin görüşünü overweight'ten nötre indirdi.

Michael Strobaek liderliğindeki komite üyeleri 3 ila 6 aylık ufku kapsayan notlarında, "Kıta Avrupası'nın büyük bölümlerinin yanı sıra ABD'nin de kış aylarında sıkı karantinalardan kaçınamayacak olma riski önemli" dedi.

ABD ve Avrupa hisseleri, merkez bankası politikasındaki şahin değişimin ve Kovid kısıtlamalarının iştah üzerinde baskı oluşturmasıyla geçtiğimiz haftalarda rekor seviyelerden geri çekildi. Credit Suisse, para yetkililerinin artık artan enflasyonla mücadeleye daha fazla odaklandığını ve ekonomik zayıflığa tepkilerinin önceki pandemi dalgalarına kıyasla daha az güçlü olabileceğini söyledi.

Yatırım komitesi, "Pandemi başlangıcındaki kadar sert bir durum öngörmesek de, merkez bankalarının aynı anda likiditeyi sıkılaştırmak zorunda kalırken büyüme beklentilerinin azaldığı bir durumla karşı karşıya kalabiliriz" dedi.
 
Credit Suisse, önümüzdeki 12 ayda MSCI AC World ve MSCI ABD endeksleri için yaklaşık %11'lik bir artış görüyor.

Asya borsaları yükselişe geçti

 

Küresel piyasalarda Omikron belirsizliği

 

Turcas Petrol, Turcas Kuyucak'ı Fransız şirkete satıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)