E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar FED beklentisiyle yükseliyor---

Borsalar FED beklentisiyle yükseliyor

Borsalar FED beklentisiyle yükseliyor
05 Haziran 2023 - 18:12 borsagundem.com

Ünlü ekonomist Jeremy Siegel borsalardaki son yükselişin FED’in faiz artışlarını duraklatacağı beklentisinden kaynaklandığını söyledi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wharton Üniversitesi İktisat Profesörü Jeremy Siegel ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışı döngüsünü durduracağına dair umutların yatırımcıları olumlu etkilediğini söyledi. Wall Street’teki son rallinin itici gücü olarak FED beklentilerini gösteren Siegel, faiz artışlarının duraklatılmasıyla ABD’de resesyon riskinin de azalacağını belirtiyor.

Ünlü ekonomist CNBC’deki açıklamasında FED’in faiz artışlarını duraklatması ihtimalini “bugünkü rallinin başlıca kaynağı” olarak gösterdi.

Siegel, “Bildiğiniz üzere bir süredir FED’in fazla ileri gittiği, para politikasındaki değişikliklerin etkilerinin gecikmeli olarak görüleceği, ikinci yarıda ekonominin gerilemesi ihtimalinin arttığı yönünde uyarıda bulundum. Ancak eğer şimdi duraklayabilirlerse bu bir resesyon yaşanması olasılığını azaltacaktır” dedi.

Ünlü ekonomist başka bir demecinde ise FED’in bir sonraki hamlesini belirlemek için işgücü ve konut piyasası verilerine dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Siegel, “Ekonomi görünüşte anlamlı bir yavaşlama olmadan işlemeye devam ediyor. Ancak bunun tersini, her ekonomik faaliyetin patladığı görüşünü varsaymamalıyız" açıklamasında bulundu.

Borsa uzmanının hisse senetlerinin gidişatına yönelik görüşleri ise iyimser. Siegel özellikle yapay zekâ teknolojilerinin son haftalarda Microsoft ve Nvidia gibi teknoloji hisselerine sağladığı destekle borsalardaki yükselişin ivme kazandığını söyledi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD hisse senetleri bu yıl başarılı bir performans gösterdi. Nasdaq 100 ve S&P 500 endeksleri ocak aynın başından bu yana sırasıyla %33 ve %10 yükseldi.

Borsalardaki teknoloji hisseleri rallisi OpenAI’ın yapay zekâ sohbet robotu ChatGPT’nin ortaya çıkışıyla birlikte piyasaların bu teknolojiye olan güvenini kısmen yansıtıyor. Siegel teknoloji hisselerini ilişkin açıklamasında, “Bu sektörler alev alabilir ve bu yangın yaz boyunca devam edebilir” dedi. Yapay zekâ hisse senetlerinde henüz bir balon olmadığı görüşünü tekrarlayan Siegel önünde sonunda hisse değerlemelerinin abartılı seviyelere çıkacağını da sözlerine ekledi.

ABD'de hizmet sektörü aktivitesi yılın en düşük seviyesinde

 

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

 

FED freni Wall Street’e yetmeyecek

 

Ralliye rağmen açığa satışlar rekor düzeyde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı05 Haziran 2023 18:26

    BİZİM FED EKENOMİYİ İFLASA SÜRÜKLEDİ DÖVİZ FREN TUTUMUYOR UÇUŞTA ONA DÜNYA ŞAMPİYONU ÜNVANI VERİLMELİ PARAMIZI MAHVETİ ALIM GÜCÜMÜZÜ BİTİRDİ FAKİRLİGİ REKOR SEVİYELERE ÇIKARDI .SAGOL MERKEZ BANKASI .

  • hala aynı tip troller06 Haziran 2023 08:57

    öldük bittik açız fakiriz bi bitmediniz  (6) ne doymazmışsınız :D