E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBorsagundem.com yazdı, Bera Holding açıklama yaptı---

Borsagundem.com yazdı, Bera Holding açıklama yaptı

Borsagundem.com yazdı, Bera Holding açıklama yaptı
26 Nisan 2021 - 15:33 borsagundem.com

Halka açık bir şirkette yaşanan kapalı kapılar ardındaki hisse satışını gündeme taşıyan Borsagundem.com'un manşeti üzerine, Bera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Alaboyun, bir açıklama yaptı. Alaboyun çok çarpıcı ifadeler kullandı.

BORSAGUNDEM.COM

Borsagundem.com’un bugün "Bera Holding’deki gizli hisse satışından kim menfaat sağlıyor" başlığıyla manşete taşıdığı haber, Sermaye Piyasaları’na bomba gibi düştü.

“Halka açık şirket borsa tarihine geçecek bir işleme imza attı! Binlerce ortaklı Bera Holding’in birkaç yöneticisinin yaptığı gizemli hisse devrinin detayları hala sır” denilen, “ Hisseler kime, hangi şartlarda satıldı, kimler bu işlemlerden menfaat sağlıyor?” sorularına yer verilen haber, yatırımcı cephesinde günün gündemi oldu.

Borsagundem.com’un çok konuşulan, ses getiren Bera Holding haberinin ardından, şirket yönetiminden bir açıklama geldi. Bera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Alaboyun tarafından yapılan açıklamada, “Satışı yapılan hisselerden 5.000.000 adedi 19 Ağustos 2020 tarihinde yani yönetim kurulunun satış kararı aldığı tarihten 25 gün sonra sözleşme şartlarını yerine getiremediği için üçüncü şahıs tarafından iade edilmiştir. 5.000.000 hissenin iadesi üzerine satış kararı alınan diğer 16.000.000 hissenin satışı veya iadesi konusunda sözleşmeyi imzalayan icracı yönetim kurulu üyelerinden Erol Kaya ve Ulvi Bezirci'den tarafımca bilgi istenmiş ancak bilgi vermekten kaçındıkları görülmüştür. İcracı iki üyenin bu davranışı üzerine Yönetim Kurulu Başkanı olarak şahsım ve iki bağımsız üye birlikte noterden ihtarname çekerek hukuki bir süreci başlatmış bulunuyoruz” ifadelerine yer verildi.

SAĞLAM BİR ZEMİN İÇİN ÇALIŞMA

Ali Rıza Alaboyun açıklamasında, gerek Kombassan dönemi yatırımcılarının haklarının korunması ve ortaklıklarının kayda alınması, gerekse Borsa İstanbul sürecinin büyük bir titizlik ve hassasiyetle yürütüldüğünü, gelinen noktada Bera Holding’in enerjisini teksif ettiği sektörlerde elde ettiği başarılarla öne çıktığını vurgulayarak, “Yaşanan zorlu süreçlerin ardından üzerinde hassasiyetle çalıştığımız ve Yüce Meclisimiz’in onayı ile çıkan yasa, tüm ortaklarımızın haklarının korunmasını sağlamakla birlikte, yapmakta olduğumuz işlerin de önünü açmıştır. Göreve geldiğimiz süre içinde en büyük mesaimizi söz konusu sağlam zeminin oluşması için sarf ettik. Sonrasında şahsımızın da birikim ve tecrübesi, profesyonel çalışanlarımızın özverisi ile yatırımcısına güven veren, yöneldiği alanlarda başarı hikayelerine imza atan bir yapıyı inşa ettik. Bera Holding yürütülen Borsa çalışmaları ile de yatırımcılarını memnun eden, hisse değeri en çok artan ilk 10 şirket arasında yer alan, güvenilir bir şirket olarak temayüz etmiş bulunmaktadır. Şimdi yeni başarılara doğru yürümenin çalışmalarını planlamaktayız” dedi.

İCRACI İKİ ÜYE BİLGİ VERMEDİ, HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Alaboyun açıklamasına şöyle devam etti: “Bugün bir internet sitesinde konu edilen habere ilişkin kamuoyunun doğru bilgilenmesi için bir açıklama yapma ihtiyacı doğmuş bulunmaktadır. 24 Temmuz 2020’de yapılan satış işlemleri yönetim kurulu kararları doğrultusunda ve hukuka uygun olarak yapılmıştır. Satıştan maksat kısa dönemde hisse değerlerinin hızla artması nedeni ile holdinge kaynak sağlamaktır. Satışı yapılan hisselerden 5.000.000 adedi 19 Ağustos 2020 tarihinde yani yönetim kurulunun satış kararı aldığı tarihten 25 gün sonra sözleşme şartlarını yerine getiremediği için üçüncü şahıs tarafından iade edilmiştir. 5.000.000 hissenin iadesi üzerine satış kararı alınan diğer 16.000.000 hissenin satışı veya iadesi konusunda sözleşmeyi imzalayan icracı yönetim kurulu üyelerinden Erol Kaya ve Ulvi Bezirci den tarafımca bilgi istenmiş ancak bilgi vermekten kaçındıklarını görülmüştür. Bu satış sözleşmesinin yönetim kurulunda tartışılarak karara bağlanmadığı ve iki icracı üyenin kendi iradesiyle hazırlandığı ortaya çıkmıştır. Bunun üzerine imzalanan söz konusu satış sözleşmesinin içerdiği şartları görmek üzere ilgili icra kurulu üyelerinden istenmiş ancak sözleşmeyi vermekten kaçınmışlardır. İcracı iki üyenin bu davranışı üzerine Yönetim Kurulu başkanı olarak şahsım ve iki bağımsız üye birlikte noterden ihtarname çekerek hukuki bir süreci başlatmış bulunuyoruz. Bahse konu olan hisselerin üzerinde SPK’nın ve Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun rehini bulunmaktadır. Bu sözleşmeler ile hisseler asla değerini kaybetmemiş veya birilerine çıkar sağlanmamıştır. Satış gerçekleşmemesi halinde de bu hisseler mecburen holdinge geri dönecektir.  Konu da tarafımızca takip altındadır.

Yönetim Kurulu Başkanı olarak Holding’te kurumsal yönetişimi öne çıkarma gayretindeyiz. Bir yandan büyümeyle birlikte verimlilik sağlarken diğer yandan hesap verebilirlik ve şeffaflığı ön plana çıkarmış bulunuyoruz. Bu süreci de basın yoluyla küçük yatırımcılarla hep paylaşmaktayız. İzlediğimiz açıklık politikası ve holdinge sağladığımız büyük projeler sayesinde holdingin BİST100’de büyük bir atılım yapmış bu da yerli ve yabancı bütün yatırımcılar tarafından da takdirle karşılanmıştır.”

YENİ VE PROFESYONEL BİR EKİPLE YOLA DEVAM ETME KARARI

Ali Rıza Alaboyun, Yönetim Kurulu’ndaki bu ve benzeri alışkanlıklara sahip eski üyeler ile yola devam etmeyeceğini kendilerine söylediğini ve 6 Mayıs’ta yapılması düşünülen genel kurulda yeni ve profesyonel bir listeyle yola devam etmek istediğini vurgulayarak, “Önümüzdeki süreçte, tam açıklık, kurulan sağlam temeller üzerine yeni ufuklara yürümek, vizyoner bir yapı tesisi için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu ilkelerin tesis ve sürdürülebilmesi 6 Mayıs’ta yapılması düşünülen genel kurulda andığımız arkadaşlar dışında yeni ve profesyonel bir ekiple yola devam etme kararı almış bulunuyoruz. Bera Holding, yönetimimizde ülkemizin bir değeri olarak katma değer üretmeye, yatırımcısının yüzünü güldürmeye, çalışanı ile birlikte ekip ruhu ile yeni ufuklara kararlılıkla yürümeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

Bera Holding’deki şaibeli hisse satışından kim menfaat sağlıyor?

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 18,73
En Yüksek: 19,55
En Düşük: 18,71
Değişim 0,16 %
FK: 4,29
PD / DD: 0,75
İşlem Hacmi 283.860.731
Toplam Adet: 14.888.399
Ağırlıklı Ort.: 19,27
YORUMLAR (33)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kuram Güvenlik27 Nisan 2021 14:41

    Satış 1 sene önce yapılmış. Kap'a haberi düştü başkanlıktan alınmışsınız okudum. Başkanlıktan alınınca mı aklınız başınıza geldi?

  • Ferit Kesenek27 Nisan 2021 14:37

    Hem satışın yönetim kurulu kararına uygun olarak yapıldığını söylüyorsunuz, hem de sözleşmelerden bilgim yok diyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

  • Bera trade27 Nisan 2021 14:34

    Geçen yılın en parlak performans gösteren şirketlerinden biri Bera, algıya kurban etmeyin.

  • Mehmet Sami27 Nisan 2021 14:27

    Sayın başkan şecaat arz ederken sirkatin söylemişsiniz. Aktardığınız doğru ise bu işlemler sizin yönetim kurulu başkanlığınızda olmuş. El insaf...

  • Ahmet Durdan27 Nisan 2021 14:22

    Hem YK başkanı ol, karara imza at, hem de haberim yok de! Özrü kabahatinden büyük.

  • şinasi mertek27 Nisan 2021 08:20

    Bera da bu işlerin arkasında mecnur Ç ve  ekibi var tüm dünya alem biliyor..bu kadar büyük parada olsa olsa bulgar veya rus  mafyasında vardır..

  • patron27 Nisan 2021 08:17

    Kardeşim önce şu huzur hakkı diye yönetim kurulu üyelerinin heray aldığı 10 ar bin dolar maaşınızın hesabını verin.. Bu şirkette binlerce gurbetçinin yıllardır zor şartlarda çaılışıp yatırdığı birikimlerine birazcık vizdanınız varsa saygı gösterin.. Sizin gibilerin yüzünden dinden soğudum..yazıklar olsun

  • GÖKHAN KALE27 Nisan 2021 11:32

    BEDAVI MI ÇALIŞACAKLAR ?  BU ÇAPTA BİR FİRMA İÇİN 10BİN ALIYORLARSA BEDAVA SAYILIR GERÇEKTEN

  • Gokhan Kale27 Nisan 2021 07:54

    alaboyunun bu açıklaması çamur at izi kalsın olmuş. 

  • Mustafa26 Nisan 2021 23:09

    Laf kalabalığı

  • Reis26 Nisan 2021 19:05

    Kombassan ortakları genel kurulda olacaklar.Olay çıkar...

  • burak26 Nisan 2021 16:42

    ah be karam

  • kenan ataman26 Nisan 2021 16:39

    Benim anlamadıgım oydan yoksun payı nası genel kurula tasıdılar hayret edilecek bi konu

  • hüseyin korkmaz26 Nisan 2021 16:38

    Ttk 389 a göre suc olan seyi koca sirkette isim ve devir fiyatı belirmeden yapmıslar yuh

  • onur birkan26 Nisan 2021 16:38

    Ticaret kanunu 389 u cigneyip gecmisler resmen avukat lazımmı ali rıza baskan

  • tolga özçelik26 Nisan 2021 16:38

    Bu genel kurul karısır beyler

  • hasan 26 Nisan 2021 16:37

    Sirketin icini bosaltmak icin resmen operasyon yapıyolar ama yonetim kurulu baskanı işi uyanmıs

  • ozan şimdi26 Nisan 2021 16:37

    Yonetim kurulu baskanı ilanen yardım istemis pay sahiplerinden yazık adamcagıza

  • mustafa yaran26 Nisan 2021 16:36

    Bu ne ya ttk 443 e göre suc islemis adamlar evrak vermiyor resmen muz cumhuriyetimi bu nedir boyle

  • hakan paslıılıç26 Nisan 2021 16:36

    Genel kurulda bu isi becerebilirsen ne ala Ali rıza efendi isin zor cokmusler sirkete

  • samet sarı26 Nisan 2021 16:36

    Yonetim kurulu baskanı bence caresiz kalmıs derin kombassan sarmıs sirketi

  • oğuzhan söğüt26 Nisan 2021 16:36

    Halka acık sirket bu ya bu nasıl yonetim insanlar güvenerek hisse alıyor adamlar resmen icini bosaltacak

  • arif muslu26 Nisan 2021 16:35

    Ttk 389 a göre ana sirket paylarına ait oy hakkı olmaz bunlar nasıl is yapıyorlar hadi onu gectim spk ne is yapıyor

  • semih tozlu26 Nisan 2021 16:24

    sayın başkan suçunu itiraf etmişsin artık  bu genel kurulun şeffaf geçmesini bekliyorum ama gerçek oylarla ...SPK  bu sese kulak verr

  • hasan tellioğlu26 Nisan 2021 16:18

    resmen gizli ve usulsüz hisse devirlerinin itirafını yaptınız sayın başkan şimdi istifa etmeni bekliyorum genel kurula bizzat gelip oy sayımına katılcam o zamana kadar istifanı bekliyorum zaten bu açıklamanı kopyalayıp aynen cimere ve spk ya yolladım bile bakalım bu sefer de sahte oylarla  şirketi sömürmeye devammı umarım genel kurulda olmazsın sayın başkan ..spk nın dikkatine 

  • Hakan26 Nisan 2021 16:15

    Bundan önce Amatörlerle çalışmış şirket ...Amk ülkede ki şirketler içler acısı .Yalımda Bera batacak konmasan gibi yeşil sermayeye güven olmaz dini imanı para

  • konya hissedarları26 Nisan 2021 16:11

    sayın başkan bu açıklamanız zaten usülsüzlüğün kabulu resmen. sizden habersiz kuş uçmadığını hepimiz biliyoruz bu açıklamayı itiraf kabul edip sermaye denetcilerini göreve davet ediyorum 

  • blacklion26 Nisan 2021 16:09

    olagan üstü genel kurultarihi  açıklandıktan sonra hisse devri yapılması şüpheli ellerinde hisse yok yönetimi ellerinde tutmaya çalışıyorlar ne menfaatiniz var da bu kadar usulsüzlük yapmya cesaret edebiliyorsunuz oydan yoksun oyları kullanabiliyosunuz

  • ahmet aslan26 Nisan 2021 16:08

    peki sayın başkan açıklamanızı teminat kabul ediyorum bu genel kuruldada umarım sahte oy kullanma vs gibi yöntemlere tenezzül edilmez genel kurulda olucam zaten..

  • blacklion26 Nisan 2021 16:06

    neymiş demekki usulsüz oy kullanmış bu iki icracı inşallah bu genel kurul şeffaf ve adaletli bir genel kurul olmasını diliyorum spk bu genel kurulda mevzuat neyse onu uygulamalıdır saygılar

  • Kefere26 Nisan 2021 16:02

    Dişçi başımızdan gitsin yeter ki

  • KüçükYatırımcı26 Nisan 2021 16:02

    Ky nin hakları korunmalı. Bera gibi büyük bir şirket şeffaf olmalı. Özellikle bu genel kurulda yönetim değişmeli. biz yatırımcılar güven istiyoruz