E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yurt dışı veriler izlenecek---

Borsada yurt dışı veriler izlenecek

Borsada yurt dışı veriler izlenecek
06 Ocak 2014 - 08:42 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta BİST'de devam eden siyasi risk ve TÜFE’nin beklentilerden kötü gelmesi ile endeksin satıcılı olduğu görüldü

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
    "Endeks haftayı 66.000 seviyesi altında kapattı…
BİST 100 endeksi haftanın son işlem gününde 65.429 – 67.353 seviyeleri arasında işlem görmüş ve günü yüzde 1,52’lik değer kaybı ile 65.967 puan seviyesinden kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 1,62 sanayi endeksi ise yüzde 1,28 değer kaybetmiştir.
ABD tarafında Cuma günü FED Başkanı Ben Bernanke’nin konuşması takip edilmiştir. Bernanke konuşmasında, finansal iyileşme, konut piyasalarında yakalanan denge, mali tehditlerin azalması ve bir süredir devam eden parasal genişleme ile beraber büyümenin daha iyi yola girdiğini ifade etmiştir. Açıklamalarla beraber ABD endekslerinin yükseldiğini görsek de, sonradan gelen satışlarla kazançların geri verildiğini gördük. Euro Bölgesi’ne baktığımızda İspanya işsizlik değişimi verisi beklentiden iyi gelmiştir. Ayrıca İspanya tahvil faizleri düşüş yaşamıştır. Gelen olumlu veri ve Next Plc’nin kar beklentisini yükseltmesi ve temettü ile ilgili açıklaması Avrupa borsalarının yükselmesinde etkili olmuştur. Çin’de HSBC tarafından açıklanan hizmet sektörü PMI verisinin Ağustos 2011’den beri en düşük seviyesine inmesiyle Asya borsalarında satıcılı seyir olduğunu görüyoruz. Gelişmekte olan ülke borsalarına baktığımızda, Brezilya dışındaki kırılgan beşli ülkelerinde negatif seyir görülürken, Latin Amerika bölgesinde pozitif bir seyir gözlemliyoruz. Yurtiçinde ise endeksin yurtdışından negatif ayrıştığını gördük. Devam eden siyasi risk ve TÜFE’nin beklentilerden kötü gelmesi ile endeksin satıcılı olduğunu gördük. 2013 yılı enflasyonu Merkez Bankası’nın beklentisinden yüzde 0,6’lık bir sapma göstererek yüzde 7,40 düzeyinde gerçekleşmiştir.
Bugün ABD tarafında ISM hizmet, ISM imalat dışı istihdam ve fabrika siparişleri verileri ile Euro Bölgesi’nde açıklanacak olan Euro Bölgesi, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya hizmet PMI’lar ile Almanya TÜFE verisi piyasaların takibinde olacaktır. Yurtiçinde ise reel efektif döviz kuru endeksi izlenecektir.
Teknik açıdan 66.000 direncini yukarı yönlü kırması ve bu seviyenin üzerinde tutunması durumunda endeksin 67.400 direncine doğru toparlanma hareketi göstermesi olası iken, 66.000 direnci altında kalınması 64.500 desteğine doğru gevşeme getirebilir. Endekste takip edilmesi gereken direnç seviyeleri 66.000/67.400/68.000  destek seviyeleri 64.500/63.000/61.500 olacaktır."
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)