E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yön tayini öncesi bekleme modu---

Borsada yön tayini öncesi bekleme modu

Borsada yön tayini öncesi bekleme modu
20 Mayıs 2014 - 08:44 borsagundem.com

Cuma günü güne yatay başlayan ve 2. seansta artan satışlarla 74.500’e dek gevşeyen endeks % 0,29 düşüşle 75.009 seviyesinden haftayı tamamlamıştı

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:

"Yurtiçinde Soma gündemi ile karanlık bir hafta yaşarken yurtdışında ise ECB ve üyeleri ile ABD verilerinin ön planda olduğu ve ayrıca endekslerin rekor seviyeleri test ettiği bir haftayı geride bıraktık.. Yeni hafta ve beklentilere geçmeden önce kısaca geçen haftaya göz attığımızda, ECB Başkanı Draghi’nin verdiği mesajları destekler şekilde ECB politika yapıcılarından ve genel olarak genişlemeci politikalara mesafeli duruşu ile akıllarda yer eden Almanya Merkez Bankası Bundesbank’tan gelen açıklamalar piyasaların moralini yerine getirmişti.

Zira şuan Çin “yeni normal”e alışın çağrıları yapıyor ve ABD tarafında da artık faizlerin ne zaman artacağını tartışıyoruz, dolayısıyla piyasaların sevdiği genişlemeci politikalara dair en güncel umut Avrupa Merkez Bankası.. Bu güncel umutla beraber euronun da değer kaybetmeye devam ettiğini söylemek mümkün.. ECB Beklentileriyle euroda süren düşüş EURUSD’yi 1,3650’nin altına çekerken aynı zamanda euro, önemli 16 para birimi karşısında değer kaybını sürdürdü..   

Euro bölgesinde aşağı yönlü kötü bir sürpriz yapmayan TÜFE rakamına rağmen Haziran’a dair beklentilerin artması, ABD ekonomisinde karışık sinyaller veren veriler, artan şirket birleşme-satınalma faaliyetlerinin desteği ve Ukrayna tarafında görece sakin geçen haftada 13 Mayıs’ta Avrupa 6 yılın zirvesini görürken ABD borsaları da tüm zamanların rekorunu kırmıştı.. Haftalık kapanışa baktığımızda ise  Avrupa’nın sınırlı düşüşle kapandığını, ABD borsalarının ise Cuma gününü yatay yakın tamamladığını görüyoruz. Gelişen ülkeler tarafında ise hem Ukrayna’nın gündemde baskıyı artırmaması hem de Hindistan’da büyüme vaadiyle öne çıkan muhalefet koalisyonunun zaferle çıkması beklenen seçim sonuçlarının izlenmesi ile Hint hisselerinde 2009’dan beri görülen en büyük artış gelişen piyasaları desteklemişti.
   
Bizde ise acılı bir haftada tek gündem elbette Soma’ydı. Ancak piyasalara göz atacak olursak haftalık bazda %0,73 kayıpla karşılaşıyoruz, Cuma günü ise güne yatay başlayan ve 2.seansta artan satışlarla 74.500’e dek gevşeyen endeks % 0,29 düşüşle 75.009 seviyesinden günü tamamlamıştı. Bu kapanış ile teknik olarak olumlu tablonun korunması yönünde bir adım atıldığını düşünüyoruz, Cuma günkü hareketle beraber 74.500 desteği öne çıkarken altında ise 74,000 ve 73.000 seviyeleri ön plana çıkıyor. Yükselişlerde ise 76.000 ve 76.500 ilk dirençler olmakla beraber ana direncimiz 77.000 seviyesinde yer almakta.. Dün yurtdışındaki olumlu hava fiyatlanamadığından bu sabah açılışa yansıtılabilir.   

Haftanın gündemine geçildiğinde yurtiçi piyasalar açısından izlenecek en önemli iki gelişmenin Perşembe günkü TCMB PPK toplantısı ve Cuma günü kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin bizim için kredi notu değerlendirmesi olacak. O zamana dek bir yön tayininden çok bekleme modu görmek daha olası diye düşünüyoruz. Bunun dışında ise Hazine’nin 3 ihalesi (bugün) ve TCMB kapasite kullanım oranı ile reel kesim güven endeksi izlenecek.
   
Yurtdışında ise  Çarşamba Euro bölgesi tüketici güveni, FED tutanakları ve ECB’nin faiz dışı konuları görüşeceği 2. Toplantısı, Perşembe Asya, Avrupa ve ABD’de öncü imalat ve hizmet PMI’lar, ABD’de işsizlik başvuruları ile 2.el konut verileri, Cuma da Almanya 1Ç büyüme ve Mayıs IFO endeksi izlenmesi gereken önemli gelişmeler olarak sıralanabilir.''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)