E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
06 Eylül 2023 - 08:43 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:2024 yılı Mart ayında ödenecek olan 2023 üretim yılı buğday, arpa, yulaf, çavdar, tritikale, çeltik üreticilerimizin mazot ve gübre desteklerini 2023 Ekim ayından itibaren Ziraat Bankası hesaplarında tanımlayacağız.

Erdoğan: Enflasyonu da dize getireceğimize inanıyoruz. Erdoğan:(Putin'le görüşme) Tahıl Koridoru başta olmak üzere pek çok insani gündemin masada olduğu bir dönemde bu görüşmenin kıymetinin tüm dünya tarafından takdir edildiğine inanıyorum.

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Çakar, TCMB rezervlerinde artış görüldüğünü belirterek, "Merkez Bankası sıkılaştırma adımlarını kararlılıkla sürdürüyor.

OVP ile faiz, kur, enflasyon, büyüme gibi temel ekonomik parametrelerin 3-4 yıllık sürecini göreceğiz. Tamamen kişisel kanaatim, enflasyonun istenilen seviyeye gelmesi 1 yıldan daha uzun bir süre olacak diye düşünüyorum" diye konuştu.

Çakar: KKM görevini yerine getirmiştir, KKM kur üzerinde baskı yaratmayacak şekilde azaltılacak. Dışişleri Bakanı Fidan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile Karadeniz Tahıl Girişimi'nin canlandırılması ve İsveç'in NATO üyeliği hakkında telefonda konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve NATO müttefiki Türkiye'ye, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin tekrar başlatılmasına ilişkin çabaları için teşekkür etti. OPEC+ liderlerinin arz kesintilerini uzattı.

ABD eski Başkanı Trump, 2024 Başkanlık ön seçimleri için yapılan ankette, Cumhuriyetçi parti adayları içinde %52 ile önde çıktı.

ABD Senatosu dün yaptığı oylama ile Philip Jefferson'ın Fed Başkan Yardımcısı olarak onaylanmasının önünü açtı.

Ne olacak?

OVP bugün açıklanacak. Euro Bölgesi’nde bugün Perakende Satışlar, ABD’de PMI verileri açıklanacakken, ABD’de Bej Kitap Raporu yayımlanacak. G20 Enerji ve Maliye Bakanları’nın 8 Eylül’de bir araya gelmesi bekleniyor. Fitch’in Türkiye raporunu Cuma günü açıklaması bekleniyor. G-20 Liderler Zirvesi 9 – 10 Eylül’de gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 – 21 Eylül'de New York’ta düzenlenecek BM 78. Genel Kurulu'na katılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, 19 Eylül’de ABD’de Goldman Sachs Genel Merkezinde yabancı yatırımcılarla buluşacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi, 22 Haziran tarihinde başladığı yükseliş trendini 8.000 seviyesinin üzerine taşıyarak dün de rekor kapanışlarından birini daha yaptı. Dolar bazında 300 seviyesinin üzerinde kalınmaya çalışılırken dün kısa vadede bankacılık sektörü payları Pazartesi günü olduğu gibi pozitif ayrıştı. BİST100 endeksine en çok pozitif katkı yapan paylar ISCTR, AKBNK, EREGL, SISE ve TUPRS olurken, coronavirüs varyantına ilişkin yeni haberlerin çıkması ulaştırma sektörünü baskıladı.

Ekonomi yönetimi tarafından hazırlanan 3 yıllık OVP bugün açıklanacak. Seçim sürecinin ardından gelen rasyonalite çerçevesindeki açıklamalar piyasalarda risk iştahını artırırken, yabancı yatırımcı ilgisinin tekrar yurt içine kayması için OVP’deki mesajlar yakından takip edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pazartesi günü Putin ile Soçi’de görüşmesi nedeniyle Pazartesi gerçekleşmeyen Kabine Toplantısı dün yapıldı. Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa çağrısını bir kez daha tekrarladı. Erdoğan’ın enflasyonla mücadeleye yönelik de mesajları vardı. Erdoğan, "Hayat pahalılığıyla mücadeleyi daha sıkı yürüteceğiz." derken bugün açıklanacak "Orta Vadeli Programı" işaret etti. Üniversite öğrencilerine 10 GB internet ve cep telefonu desteğine ilişkin detayların bir sonraki Kabine Toplantısı'nda ele alınacağını duyurdu.

Günün önemli şirket haberleri 06/09/2023

 

Fiyat hareketi güçlü hisseler

 

FED piyasanın istediği gibi

 

12 göstergesi al veren hisseler (06.09.2023)

 

Orta vadeli program bugün açıklanıyor

 

En fazla para girişi olan hisseler (05 Eylül 2023 Gün Sonu Verileriyle)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)