E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
10 Ocak 2023 - 07:56 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda %20'li rakamları yakalayacağımız bir program uygulayacağız.

Erdoğan: 2023'te otoyol ve köprü ücretlerini artırmama kararını sizlerle paylaşıyoruz.

TCMB, yaptığı son menkul kıymet tesisi yükümlülüğü genişletme hamlesine dair uygulama talimatını bankalarla paylaştı. BloombergHT haberine göre, bankaların yabancı para yükümlülüklerinin bilanço dışına çıkarılmasını sınırlıyor, menkul kıymet uygulama oranlarını düzenliyor.

Atlanta Fed Başkanı Bostic: Faiz artırımlarında 25 baz puana inilmesini istiyorum, ancak bu verilere bağlı.

San Francisco Daly: Fed'in gelecek toplantıda 25 baz puan da 50 baz puan da faiz artırması olası.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ülkesinde Rusya'ya karşı devam eden savaşta en şiddetli çatışmaların Donbas bölgesinde sürdüğünü belirterek, savaşın sonucunda bu bölgenin tamamını Rus ordusundan geri alacaklarını belirtti.

ABD Başkanı Biden, Brezilya Devlet Başkanı Silva ile görüştü. Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden'ın, Silva ile görüşmesinde, ABD'nin Brezilya demokrasisine ve Brezilya halkının özgür iradesine olan desteğini ilettiği belirtildi.

Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna'ya silah sağlama konusunda ülkesinin tek başına hareket etmeyeceğini söyledi.

Tokyo'da TÜFE, yükselen enerji ve ham madde maliyetlerinin etkisiyle Aralık 2022'de, önceki yılın aynı dönemine kıyasla %4 yükseldi.

Ne olacak?

• Yurt içinde Sanayi Üretim Endeksi ve İşsizlik Oranı açıklanacak.
• Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları takip edilecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi haftanın ilk işlem gününe %1,1 yükselişle başladı. Gün içinde kaldıraç fazlalığı, kar realizasyonları, Rusya’nın Ukrayna’ya füze saldırısı haberleri ve siyasi gelişmelerin etkisiyle birlikte endeks 5.123 seviyesine kadar geri çekildi. Endekste 5.070 seviyesini ana destek seviyesi olarak görmekteyiz.
Bugün yurt içi tarafta Sanayi Üretim Endeksi ve İşsizlik Oranı açıklanacak. Yurt dışı piyasalar ise ABD enflasyon verisi öncesinde Fed Başkanı Powell’ın açıklamalarına odaklanacak. ABD’de Perşembe günü açıklanacak TÜFE verisi öncesinde Powell’ın mesajları önem arz edecekken, 1 Şubat’taki faiz kararından çıkabilecek karar içinse piyasalar Powell’ı dikkatle takip edecek.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 5.746 - 6.109 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.813 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 2.654 artarak 302.808 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 6.015 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 5.840'ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.000 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.660 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.840 ve 5.890 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.690 ve 5.660 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 10/01/2023

 

Asya borsaları karışık seyirde

 

En fazla para girişi olan hisseler 09/01/23

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)