E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yaralar sarılabilir---

Borsada yaralar sarılabilir

Borsada yaralar sarılabilir
04 Mart 2014 - 08:57 borsagundem.com

Ukrayna'daki gelişmelerin sıcak çatışmaya dönüşmeden diplomatik yollardan çözülme şansı artıyor

Ziraat Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bülteni:
   
"BEYAZ BAYRAK"
   
Bu sabah piyasalarda tepki alımları gözlemliyoruz. Altın fiyatı ons başına 1.350 ABD Doları'nın altına çekilirken ABD vadeli işlem kontratları %0,19 oranında prim kazanıyorlar.
   
Japon Yeni 101,6 seviyesine değer kaybetmekte ve Asya piyasalarında alımlar söz konusu. Avustralya ASX200 %0,29 Japon NIKKEI225 %0,34 Hong Kong HANG SENG %0,53 ve Hint SENSEX %0,42 primle işlem gören borsa endeksleri.
   
Ukrayna'daki gelişmeleri televizyonlarımızın alt yazıları ya da cep telefonlarımızın uyarı mesajları ile takip etmekte olduğumuz için bu konuda yapılacak fazla bir yorum bulunmuyor (en azından piyasayı ekonomik olarak analiz etmeye çalışanlar için).
   
Ukrayna'nın detaylı analizini uluslararası ilişkiler bilimcilerine bırakarak günün ekonomik gelişmelerine bakacak olursak Japonya'da ücret artışları Abenomics politikaları ile şimdilik uyumlu gitmekte. 2 yıl sonra ilke defa artan ücretler enflasyon oluşumu için pozitif bir sinyal. Hatırlayacak olursak  Başbakan Abe'nin para ve maliye politikalarını temsil eden ilk iki okunu yapısal reformları temsil eden üçüncü okla pekiştirmesi gerektiğini sık sık tekrarlamaktayız. Uzun yıllar süregelen deflasyon nedeniyle Japonya'da çalışanların ücretleri artış göstermemekte. Aynı zamanda katı bir istihdam piyasasına sahip olan Japon ekonomisinin istihdam dinamiklerini güçlendirmesi ve esnekleştirmesi uzun dönem büyüme için gerekli görülmekte. Japonya'daki düşük işsizlik oranı şimdilik ücret artışları için pozitif bir katalizör olarak karşımıza çıkmakta.
   
Avustralya Merkez Bankası ise faiz oranını %2,5 değerinde sabit tutarken açıklamada Avustralya Doları'nın tarihi açıdan olması gerektiğinden değerli olduğu tekrarlandı. ABD Doları karşısında bu sabah 0,89 seviyesinde gördüğümüz Avustralya Doları'nın resmi makamlar 0,85 değerine kadar gerilemesi durumunda ülkenin uluslararası piyasalardaki rekabet gücüne erişebileceğini düşünmekteler. Avustralya Doları, değer kaybetme yönünde takip ettiğimiz para birimlerinden.
   
Bugünün makro gelişmeleri arasında FED Başkan Yardımcı Adayı Stanley Fisher'ın Senato'daki konuşması öne çıkmakta (TSİ 17:00). ABD Başkanı Obama 2015 bütçe taslağını kamuoyu ile paylaşıyor olacak. Bütçe taslağında 56 milyar Dolar tutarında okul öncesi eğitim, mesleki eğitim ve araştırma teşviklerinden oluşan bir de paket söz konusu. Sabah saatlerinde ise Abu Dhabi'de konuşma yapacak olan ABD'nin eski
Maliye Bakanı Larry Summers ve FED'in eski başkanı Ben Bernanke'yi takip edeceğiz.
   
Veri tarafında ise TSİ 12:00 Euro Bölgesi Ocak ayı Üretici Fiyatları bulunuyor.
   
Televizyon kanallarındaki kırmızı bantlar yanıp sönmedikçe dünkü yaraların sarılacağı bir işlem günü bizleri beklemekte."
ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)