E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada tepki alımlarında kalıcılık dövize bağlı---

Borsada tepki alımlarında kalıcılık dövize bağlı

Borsada tepki alımlarında kalıcılık dövize bağlı
10 Eylül 2014 - 08:54 borsagundem.com

2.20 TL'nin üzerinde seyreden dolar ve düşüşe devam eden ABD vadelileri tepki alımlarının gelmesine engel

Turkish Yatırım  tarafından hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bülteni:
   
"Olumlu teknik görünümü koruyarak haftanın kritik gündemlerini bekleme çabasındaki Ekim vadeli endeks30 kontratta dün EM’lerin genelindeki sert satış baskısı ile yükselen kanalın dışına taşan sert bir hareket takip ettik, 101,900-98,800 bandında bir hareketin ardından kapanış 99,000 seviyesi üzerinde gerçekleşti.
   
Açık pozisyon sayısında tarafında ise günlerdir devam eden artış eğiliminin aksine 199.136 adetten 198.263 adede düşen bir açık pozisyon sayısı görmekteyiz.
   
101.400 ve 100 bin destekleri önemli iken dün bunların arka arkaya aşağı yönlü kırılması algının yanında teknik görünümü de bozdu diyebiliriz ancak haftanın en hareketli gündemleri bugün büyüme verisi ile başlayacağından bugün ve yarınki hareketlerin, başta kur tarafı olmak üzere oldukça kritik olduğunu düşünüyoruz..
   
Dün kısa vadeli üssel hareketli ortamaların da işaret ettiği 99,000 seviyesinin altına sarkılmasına rağmen tepki için kullanılması ve destek olarak çalışma nispeten iyi karşılanabilir ancak 98,700 ve 97,000 altındaki izleyen destek seviyeleri olarak ön plana çıkıyor.   

Yükseliş denemelerinde ise ilk olarak hem fibonacci düzeltme seviyelerinde dikkati çeken hem de psikolojik bir sınır haline getirildiğini düşündüğümüz 100 binin aşılarak destek yapılması önemli olacaktır. Üzerinde ise dün kırdığımız 101,400 seviyesini izliyor olacağız..
   
Haftanın üçüncü işlem gününü de 2,20’nin üzerinde bir DolarTL ile karşılıyoruz, ABD borsaları da düşüşe devam ederken ABD vadelileri de yüzde 0,14 civarı ekside seyrediyor.. Bu ortam tepki alımlarına engel teşkil edebilir, mevcut şartlar devam ettiği taktirde kontratta aşağı yönlü bir açılış takip edebiliriz, büyüme verisi ise beklentiyi aşması halinde tepki alımlarına neden olabilir, kalıcılığına ise kurun hareketine göre karar vermek gerek.."
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)