E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
14 Kasım 2022 - 08:31 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapması bekleniyor.

İstanbul İstiklal Caddesi’nde patlama gerçekleşti. Patlamada 6 kişi hayatını kaybederken, 81 kişi yaralandı.

İçişleri Bakanı Soylu, Beyoğlu patlamasında bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını bildirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (FETÖ Gülen) Bu adamı Amerika saklıyor. Kim saklıyor? Biden saklıyor.

TÜİK Başkan Yardımcısı Fatih Şahin görevden alındı.

ABD Senatosu'nda Demokratlar çoğunluğu garantiledi.

Hazine Bakanı Yellen, Rus petrolü satın alan Çin ve diğer ülkelerin Batı'nın uygulayacağı fiyat sınırı sonrasında Rusya'dan daha düşük fiyatla petrol almak için müzakerede kullanabilecek bir kaldıraç elde edeceklerini vurguladı.

IMF Başkanı Georgieva, Çin ile ABD arasındaki rekabetin küresel ekonomiye yönelik riskleri konusunda uyarıda bulunurken, ABD eski Başkanı Trump döneminde Çin ithalatına uygulanan tarifeleri verimsiz olarak nitelendirdi.

İngiltere Maliye Bakanı Hunt: Harcamaları dengeli şekilde azaltacağız.

Ara tatilin Antalya ve Kapadokya gibi tatil bölgelerindeki otelleri %70'in üzerinde doluluğa ulaştırdığı medyada yer aldı.

Twitter, mavi tik satışını durdurdu.

Ne olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Euro Bölgesi’nde Sanayi Üretim endeksi açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Türkiye'de Sanayi Üretimine ilişkin veriler açıklandı. Aylık bazda sanayi üretimi %1,6 azalırken, yıllık bazda sanayi üretimi %0,4 arttı. Eylül ayında aylık bazda madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %2,6, imalat sanayi sektörü endeksi %1,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %1,7 azaldı. İSO İmalat PMI verisinin de son 8 aydır eşik değerin altında kalması sonrasında, bugün gelen Sanayi üretimi verisi de ekonomik büyümedeki yavaşlamayı ortaya koyuyor.
BİST100 endeksinde de yukarı yönlü ivme devam ediyor. Cuma günü endeks günü hafif satıcılı tamamlasa da haftalık bazda %5,7 oranında yükseldi. 2022 yılı üçüncü çeyrek finansal döneminin etkileri ile birlikte ABD traafındaki enflasyonun beklentilerin altında kalması, BİST100 endeksini destekledi.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 4.922 - 5.174 fiyat aralığında işlem görerek günü 4.977 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 10.035 azalarak 292.234 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 4.980 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.140’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.400 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 4.980 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.140 ve 5.180 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.030 ve 4.980 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 14/11/2022

 

Asya borsaları karıştı

 

Goldman: Şirketler halka arzları erteliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)