E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif ayrışma hikayesi devam ediyor---

Borsada pozitif ayrışma hikayesi devam ediyor

Borsada pozitif ayrışma hikayesi devam ediyor
13 Ocak 2015 - 08:58 borsagundem.com

ABD'de başlayan bilanço sezonunda spot piyasalar negatif görünümle kapattı

''Dün haber akışı açısından sakin bir günde BIST100 yukarı yönlü eğilimini sürdürmeye devam ederken günü %0,25 oranında değer kazancıyla 87.864 puandan kapattı. Yurtdışı piyasalara baktığımız zaman beklentilerin hafif üzerinde kar rakamı açıklayan Alcoa ile başlayan ABD bilanço sezonunda spot piyasalar negatif görünümle kapattı. Vadeliler ise bu sabah alıcılı seyretmekte.

Çin'den beklentilerin üzerinde gelen ihracat rakamlarıyla SCHOMP ve SHANGAY alıcılı seyretmekteler. Şu aşamada sakin seyreden Renminbi ile Renbinmi kaynaklı bir risk Lira tarafında sınırlı gözüküyor. USDTRY bugün TSİ 10:00'da açıklanacak ödemeler dengesi öncesinde 2,2850 civarında sakin seyretmekte. Diğer taraftan petrol fiyatlarındaki düşüş trendi devam ederken, Brent petrol  46 ABD doları seviyesine kadar gerilemiş durumunda.  

Şu anda düşen petrolle  deflasyon endişeleri önemli bir yer kaplamıyor ancak bir risk unsuru olarak durduğu söylenebilir. Şu aşamada endeks tarafına da, ara direnç seviyelerinde satışlarla karşılasa da geri çekilmeler sınırlı kalmakta ve pozitif ayrışma hikayesi devam etmekte.  Bu kapsamda, 2013 mayıs ayında oluşan 89-90bin aralığındaki boşluğun endeksin hedefinde olmaya devam ettiğini düşünüyoruz.''
ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)