E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada negatif açılış bekleniyor---

Borsada negatif açılış bekleniyor

Borsada negatif açılış bekleniyor
04 Mart 2022 - 08:50 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 49.424 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 188 kişi olduğu açıklandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Ukrayna’nın güvenlik garantilerine ihtiyacı olduğunu açıkladı. Zelenskiy, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine çok yardımcı olduğunu belirterek, "Erdoğan güçlü bir başkan, bizim için çok yardımcı oluyor. Ukrayna'ya güvenlik garantisi verebilecek ülkelerden bir tanesi." diye konuştu.

Beyaz Saray, (Zelenskiy'nin çağrısına karşılık) Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturulmasının Rusya ile savaşa yol açabileceği gerekçesiyle bu adımı atmayacaklarını bildirdi .

Ukrayna heyeti: Kiev ve Moskova müzakerelere devam etme konusunda anlaşmaya vardı. Üçüncü tur görüşmelerin en kısa zamanda yapılması planlanıyor .

Tarım ve Orman Bakanlığı’na Vahit Kirişci atandı.

Ukrayna’da Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalarda yangın çıktı. Zaporijya Nükleer Santrali, Avrupa'nın en büyük ve dünyanın en büyük 10 nükleer santralinden birisi.

Fed Başkanı Powell: Petrol fiyatlarındaki artışın ABD ekonomisini nasıl etkileyeceği belli değil.

EPGİS, ‘Akaryakıtta KDV %1'e insin’ çağrısında bulundu .

Benzine 53 kuruş, motorine 1,33 TL zam yapıldı.

Ne Olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya’da Dış Ticaret Dengesi, Euro Bölgesi’nde Perakende Satışlar, ABD’de ise Tarım Dışı İstihdam ve Şubat ayı İşsizlik Oranı açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Gündem Rusya - Ukrayna olmaya devam ediyor. Putin’in Macron’a ‘Rusya, Ukrayna’daki hedeflerini tamamlayacak’ demecinde bulunması endişeleri artırmaya devam etti.
BİST100 endeksinde ise durum geçtiğimiz gün pozitif göründü. Özellikle Rusya - Ukrayna krizinden dolayı Fed kararının da belirsizlik yaratması endeksleri baskılamıştı. Ancak Fed Başkanı Powell’ın ‘Mart ayında faiz artırmaya yakınız’ cümlesi Fed belirsizliğini ortadan kaldırarak risk iştahını yükseltti.
BİST100 endeksi de küresel piyasalardaki risk iştahı ve bilançoların etkisi ile güne alıcılı başlangıç yaptı. Demir çelik sektörü payları önderliğinde endeks günü pozitif tamamladı. Endeks yaklaşık 1 hafta sonra 2.000 seviyesinin üstünde günü tamamladı.
Şubat ayında TÜFE %3,80 olan beklentilerin üstünde %4,81 artış gösterirken, yıllık bazda TÜFE Ocak ayındaki %48,69 seviyesinden Şubat ayında %54,44’e yükseldi. Son aylardaki doğalgaz ile elektrik zamları ve gıda fiyatlarındaki yükseliş ile enflasyon, Nisan 2002’den bu yana en yüksek seviyeye yükselmiş oldu. Çekirdek enflasyon ise %39,45’den %44,05’e yükselmiş oldu. ÜFE ise aylık bazda %7,22 artış gösterirken, yıllık artış bir önceki aydaki %93,53 seviyesinden Şubat’ta %105,01’e yükselmiş oldu. TÜFE tarafında gıda ve alkolsüz içecekler %8,41, ev eşyası %7,00, sağlık %6,39 ile en çok artış gösteren sektör grupları olurken Şubat ayında düşen grup olmadı. ÜFE tarafında ise en fazla artış %24,66 ile elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı, %24,48 ile ham petrol ve doğalgaz ve %17,63 ile temel eczacılık ürünleri ve müstahzarları ürünlerinde gerçekleşti. Ocak ayında ÜFE’de düşüş gösteren grup olmadı.
Yabancılar geçtiğimiz hafta 87 milyon dolarlık hisse , 371 milyon dolarlık DİBS sattı. TCMB tarafından açıklanan veriler kapsamında, yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 156 milyon dolar azalarak 215,8 milyar dolara geriledi.
ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuru sayısı 2022’nin en düşük seviyesine geriledi. İşsizlik Maaşı Başvuruları geçen haftaya göre 18.000 düşüşle 215.000’e geriledi.

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Günün önemli şirket haberleri 04/03/2022

 

BIST 30’da hisselerin hareketli ortalamaları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)