E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada MB etkisi korunur mu?---

Borsada MB etkisi korunur mu?

Borsada MB etkisi korunur mu?
26 Mart 2014 - 09:11 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da iç siyaset, gündemdeki ağırlığını koruyor

''BIST100 Endeksi dünü 986 (% 1.55) puanlık yükseliş ile 64.696 seviyesinden 2.055 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste banka hisseleri öncülüğünde tepki alımları görüldü. Bono faiz oranları ve döviz kurlarında gerileme vardı.
      
İç gündem ağırlıklı piyasada siyaset ilk sıralardaki yerini korurken dünkü tepki alımlarına neden olan gelişme merkez bankasından geldi. Yayınlanan Para Politikası Kurulu toplantı özetlerinde “Bankaların zorunlu karşılıkları için ileriki bir tarihte ölçülü ve sınırlı bir faiz ödemesinden” söz edilmesi banka hisselerine tepki alımlarına neden olurken bu durum piyasanın genelini etkisi altına aldı. Bu gelişmenin piyasayı taşıması zor. Hafta sonu yapılacak seçimler nedeniyle siyasi gelişmeler daha önemli. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’den Türk şirketleri için önceki gün gelen risk uyarısı, yine dünkü Moody’s tarafından Türkiye için “Kırılganlık” vurgusu yapılan açıklamalarının piyasalar üzerindeki etkisi zayıf kaldı. Dış gündem ile ilgili olarak S&P’nin Brezilya’nın kredi notunu  düşürmesi dışında ABD makro ekonomik verileri izleniyor. Kısa bir dalgalanma sonrası dış piyasalardaki olumlu havanın katkıyla birlikte piyasalar tekrar belirsizliğe rağmen seçim sonuçlarına yönelik fiyatlama yapmaya başlamış görülüyor.    
       
Endekste dalgalı seyir devam ediyor. Tepki alımlarının ilk dirençleri 65.000-65.300 seviyesinde. Bu seviyelerde satışlar görülebilir. Tepki alımlarının devamı için 65.300 seviyesinin geçilmesi gerekecek. Sonraki direnç seviyeleri 65.800-66.000 olarak görülüyor. İlk destek 64.500 seviyesinde. Bu seviye günlük işlemler için önemli. 64.500 seviyesinin altında kalınması durumunda verilecek destekler 64.000-63.700 seviyelerinde bulunuyor. Endeks güne yükselişle başlayıp direnç seviyelerini geçmekte zorlanabilir.  
      
Günlük işlemlerde 64.500-65.300 destek-direnç bandı izlenebilir. 65.300 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 64.500 seviyesinin altında satış baskısı artabilir. ''
MEKSA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)