E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada kritik eşik 62.000---

Borsada kritik eşik 62.000

Borsada kritik eşik 62.000
05 Şubat 2014 - 08:54 borsagundem.com

Son günlerdeki hareketten gördüğümüz üzere yurtiçi siyasi gündem ve tansiyon bir süredir göreceli olarak sakin seyrediyor

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
    "AYRIŞTIRACAK KADAR.. 
Amerikan Merkez Bankası FED’in aylık tahvil alım programında ikinci azaltımı ilan etmesinin ardından ABD’de bazı ekonomik verilerin beklentileri karşılayamaması ve ABD’de yeniden ısınmaya başlayan borç tavanı tartışmalarına dair Hazine Bakanı Lew tarafından yapılan uyarılar ile güven kaybı yaşayan piyasalarda dün başlayan satış dalgası dün sabah Japonya’ya ve sonrasında da Avrupa’ya yansımaya devam etti.

Yurtiçinde ise DolarTL’de önceki günkü sakin seyirle Avrupa ve ABD sert satışlarla yüzleşirken bizde değer kaybı oldukça sınırlıydı, dün ise sabah açılışta DolarTL’de hafif yukarı yönlü bir hareket ile 2,28’in üstünün görülmesi ile yurtdışındaki olumsuz havanın yansımaları görülse de gün içinde yeniden gevşemeye başlayan hatta 2,25’in altına sarkan DolarTL’nin yarattığı iyimserlikle ABD verileri öncesi  60,800’lerden başlayan toparlanma ile 62,727 seviyesi test edildi. Kapanışa doğru ise DolarTL’nin 2,25’in üzerine çıkmasına rağmen pozitif seyrin korunması çabasının devamı ile sınırlı da olsa kazançların genişletildiğini gördük ve endeks günü %1,71 primle 62,732 puandan tamamladı.

Yani son günlerdeki hareketten gördüğümüz üzere yurtiçi siyasi gündem ve tansiyon bir süredir göreceli olarak sakin olsa da kurlara daha doğrusu TL’nin performansına yüksek hassasiyet devam ediyor, o kadar ki bu durum pozitif bir ayrışma sağlayacak kadar önemli hale gelmiş durumda..
Dolayısıyla bu şartların devam etmesi halinde teknik olarak da önemli bulduğumuz 62,000 ve 62,500 seviyeleri üzerinde kalınması algıyı güçlendirme potansiyeli taşımakta.. Ancak yine de önceki günlerde de belirttiğimiz görüşümüzü yeniden hatırlatmak isteriz  62,000 altında kalındığı kapanışlarda 60,000 desteğine doğru yönelim hala kayda değer bir ihtimal olacaktır.. Mevcut seviyeler üzerinde ise 63,000 ve 63,500 seviyelerinde kısa aralıklı dirençlerle karşılaşılabilir.

Haftanın devamında gelecek olan veriler de belirleyici etki yaratabilir, her ne kadar yurtiçi piyasalar bir süredir kendi iç dinamiklerine oldukları kadar yurtdışına duyarlı olmasalar ve FED’in de bu ay faiz ve tahvil alım programı kararlarını aldığı FOMC toplantısı olmasa da ABD’den gelecek ADP/MA özel sektör istihdamı, tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verileri küresel piyasalar için hala önemli göstergeler..

Bugünün gündemine baktığımızda ise Avrupa ve ABD’de hizmet sektörü satınalma yöneticileri endeksi (PMI) ve imalat ve hizmet sektörlerini beraber ele alan bileşik PMI verileri açıklanıyor olacak. Ayrıca Euro bölgesinde Aralık ayı perakende satışlar rakamı ön plana çıkarken ABD’de ise özel sektör istihdamı verisi takip edilecek. Avrupa’da perakende satışların geri çekilmesi veya beklentileri karşılamaması halinde geçen Cuma gelen TÜFE’nin ardından ekonomik canlılık yokluğu endişeleri yeniden gündeme gelerek ECB’nin Perşembe günkü toplantıda harekete geçebileceği beklentilerini uyarabilir, bu da euronun değer kaybı ile EURUSD’nin yeniden 1,35 altında baskılanmasına yol açabilir."
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)