E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada kısa süreli kâr satışları ---

Borsada kısa süreli kâr satışları

Borsada kısa süreli kâr satışları
04 Nisan 2014 - 09:13 borsagundem.com

Piyasalar güne kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’den Türkiye için gelen açıklamalarla başlıyor

Meksa Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
   
"BIST100 Endeksi dünü 896 puanlık (% 1.27) yükseliş ile 71.544 seviyesinden 3.812 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste çıkış hareketi sürüyor. Piyasa gelen satış denemelerini alım fırsatı olarak kullandı. Banka hisselerinin lokomotif işlevi sürmekle birlikte hisse bazlı hareketlilik de öne çıktı. Merkez bankası başkanı Başçı’ının “Zorunlu karşılıklar için bankalara verilecek faiz oranının yüzde 2.5-3 oranında olabileceği”  açıklamaları sonrası banka hisselerinde görülen kâr satışları dikkat çekti. Bono faiz oranları ve döviz kurlarında düşüş eğilimi sürüyor.
   
Seçim sonuçları ve dış piyasalardaki iyimserlik iç piyasalara olumlu yansımaya devam ediyor. Seçimden hükümetin güç kazanarak çıkması belli ölçüde fiyatlanmasına rağmen geçen haftaya kadar belirsizlik kaynağı olan siyasetin gündemde geriye düşmeye başlaması ve dış piyasalardaki olumlu seyir, iç piyasalardaki iyimserliğin korunmasında etkili.

Piyasalar güne kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’den Türkiye için gelen açıklamalarla başlıyor. Beklendiği üzere Fitch, Türkiye'nin yabancı ve yerel para cinsinden kredi notlarını BBB- ve BBB olarak teyit etti ve görünümlerini 'durağan' olarak bıraktı. Ayrıca cari açık, sermaye girişleri ve siyaset ile ilgili uyarılarda bulundu. Bu değerlendirmeler piyasaların seyrini değiştirmeyebilir, ancak kısa süreli kâr satışları için neden oluşturabilir. Şimdi 11 Nisan’da ise Moody’s’den gelecek değerlendirmeler beklenecek. FED kaynaklı gelişmeler, ABD makro ekonomik verileri, Avrupa Merkez Bankası toplantısı, Mart enflasyon verileri diğer konu başlıkları. Bir süredir yükselişini sürdüren endekste yorgunluk artabilir.  
   
Endekste yükseliş devam ediyor.  İlk direnç 72.000 seviyesinde. Bu seviyelerde kâr satışları görülebilir.  72.000 seviyesinin üzerinde ise çıkışın devamı beklenmekle birlikte sonraki dirençler 72.700-73.000 seviyelerinde görülüyor. İlk destekler 71.400-71.250 seviyelerinde bulunuyor. Bu seviyeler günlük işlemler için izlenebilir. Sonraki destekler ise 70.700-70.400 olarak görülüyor. Önemli direnç noktalarına yaklaşan endekste çıkış hareketi sürmekle birlikte kâr satışları görülebilir. 72.000 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 71.250 seviyesinin altında kâr satışları etkili olabilir. 72.000 seviyesinin üzerinde ise daha üst direnç seviyeleri beklenebilir. ''
MEKSA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)