E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada hisse bazlı hareketlilik---

Borsada hisse bazlı hareketlilik

Borsada hisse bazlı hareketlilik
29 Nisan 2014 - 09:12 borsagundem.com

30 Nisan FED kararları öncesi iç ve dış piyasalar tekrar olumlu havayı yakalama çabasında

''BIST100 Endeksi dünü 1.009 puanlık (% 1.41) yükseliş ile 72.398 seviyesinden 2.858 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekse tepki alımları gelirken bono faiz oranları ve döviz kurlarında da düşüş vardı.         

Piyasalarda dalgalı seyir devam ediyor. 30 Nisan FED kararları öncesi iç ve dış piyasalar tekrar olumlu havayı yakalama çabasında. Merkez bankası faiz kararının sonrası piyasayı taşıyacak ve fiyatlanacak beklenti eksikliği sürüyor. İç gündemde banka bilançoları başta olmak üzere 2014 yılı ilk çeyrek bilançoları, Mayıs ayında S&P’nin not konusundaki değerlendirmeleri beklenirken dünkü övgü ve uyarı içeren açıklamaları, siyaset ve makro ekonomik veriler öne çıkan konu başlıkları. AB’nin Rusya’ya yaptırım kararı, ABD makro ekonomik verileri, 30 Nisan toplantısı ve FED kaynaklı gelişmeler, Ukrayna konusu dışarıda dış gündemin bazı satır başlıkları. FED toplantısından genel beklenti varlık alımlarında 10 milyar dolarlık indirimin devam edeceği yönünde. Ancak bu durum fiyatlara yansıtıldığı için piyasalar üzerindeki etkisi sınırlı kalabilir. AB’nin Rusya’ya yaptırım konusunda anlaşmaya varması Türkiye’ye sermaye girişi konusundaki spekülasyonları tekrar canlandırabilir. Endekste görülen kâr satışlarıyla birlikte alternatif piyasalardaki hareketsizlik hisse senetlerinin canlılığını korumasına neden oluyor. Yayınlanan bilançolara bağlı olarak hisse bazlı hareketlilik artabilir.

Endekste kâr satışları ve düzeltme sınırlı kaldı, tekrar tepki alımları görüldü. İlk direnç 72.600 ve 73.000 seviyesinde. 73.000 daha önemli. Bu seviyelerde satış görülebilir. Tepki alımlarının devamı için bu seviyenin üzerinde kalınması önemli. Sonraki dirençler 73.650-74.000 seviyelerinde.  İlk destek 72.000 seviyesinde bulunuyor. Bu seviyenin üzerinde tepki alımları gücünü koruyabilir. 72.000 seviyesinin altında sonraki destek 71.600-71.100 seviyesinde bulunuyor. Endekste tepki alımları görülmekle birlikte direnç seviyelerinde satışla karşılaşabilir.

73.000 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 72.000 seviyesinin altında kâr satışları etkili olabilir. 73.000 seviyesinin üzerinde ise daha üst direnç seviyeleri beklenebilir. ''
ZEYNEL BALCI-MEKSA YATIRIM STRATEJİ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)