E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada gündem yoğun---

Borsada gündem yoğun

Borsada gündem yoğun
07 Ekim 2013 - 09:05 borsagundem.com

Geride bıraktığımız haftada üzerindeki baskıyı son işlem gününde atan ABD hisseleri iki günlük düşüşün ardından Cuma günü yükselişle kapandı

Turkish Yatırım  tarafından hazırlanan günlük bülten:
"Yurtdışı önemli gelişmeler
 New York borsası yükselişle kapandı… Geride bıraktığımız haftada üzerindeki baskıyı son işlem gününde atan ABD hisseleri iki günlük düşüşün ardından Cuma günü yükselişle kapandı. Bu hafta görüşmelerin artması ve hükümetin kapanmasına çözüm bulunacağı iyimserliği ile SP500 endeksi %0.71 değer kazandı.
Temsilciler Meclisi çözülecek mi? Temsilciler Meclisi Başkanı Boehner borç limitini limiti karşılıksız artıramayacaklarını söylerken Meclis’ten 3 yasakoyucu ise Obamacare'e odaklanmayan bir harcama yasasını destekleyeceklerini söylediler.
Berlusconi azlediliyor.. Vergi kaçırmaktan mahkumiyet kararı bulunan eski İtalya Başbakanı Berlusconi için Cumhuriyet Senatosu Komisyonu senatörlükten azline karar verdi, kararın Senato Genel Kurulu'nda da onaylanması bekleniyor.
ABD’de işsizlik hala yüksek.. Fitch Ratings, ABD’de konut sektöründeki toparlanmaya karşın işsizliğin hala yüksek seviyede ve tüketici güveninin hala zayıf olduğu uyarısında bulundu.
Bankalar temerrüt riskine karşı hazırlanıyor.. ABD’de bir banka yöneticisi bankasının, müşterilerin, panikleyerek para çekmeye yönelmesine karşı ATM'lere yüzde 20-30 daha fazla para koymaya
başladığını söyledi.
Suriye’de imha süreci başladı.. BM görevlileri Esad rejiminin kimyasal silah depolarını ve bu silahları üretmek için kullandığı araçları imha etmeye başladıklarını duyurdu. İmha işleminin 2014 ortalarına doğru tamamlanması bekleniyor.
Yurtiçi önemli gelişmeler ve Şirket Haberleri
Bu hafta Orta Vadeli Ekonomik Program’ın (OVP) açıklanması bekleniyor.
TCMB Ek Parasal Sıkılaştırma uygulayacak… Merkez Bankası geride bıraktığımız hafta 7 Ekim’de yani bugün Ek Parasal Sıkılaştırma uygulayacağını açıklamıştı. Yapılacak döviz satım ihalesinde minimum tutar 120 mn TL
Enflasyon düşecek… Cuma günü TCMB Aylık Fiyat Gelişmeleri raporunda işlenmemiş gıda ve enerji fiyatları kaynaklı olarak düşen yıllık bazda enflasyonda düşüşün gelecek dönemde de süreceğinin öngörüldüğü bildirildi.
IMF’den faiz tavsiyesi.. Ankara temaslarını tamamlayan IMF heyetinin raporunda TCMB’ye politika faizini artırma tavsiyesi ve bu yapılmazsa enflasyonu ve beklentileri yetkililerin hedefi ile aynı paralele çekmenin zor olacağı uyarısı yer aldı, kuruluş Türkiye ekonomisinin bu yıl %3,8 büyümesini bekliyor..
Hazine 5 ihale düzenleyecek… Hazine Müsteşarlığı bu hafta 7 Ekim'deki ilk ihalede 5 ve 10 yıl vadeli, 8 Ekim'de ise 2 yıl, 6 ve 10 yıl vadeli ihaleler düzenleyecek, yani bu hafta toplamda 5 ihale takip
ediyor olacağız.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yılbaşına kadar doğalgaza zam olmayacağını söyledi.
Sabah’ın haberine göre hurda araç teşviğiyle ilgili olarak Sanayi Bakanı Ergün, 2014 ortasında bu konunun tamamlanacağını belirtti, vatandaşa eski arabasının ederinden fazla ödeme yapılacağını söyledi.
Bankaların karı %25 düşebilir.. BDDK’nin bankaların yıllık 20 milyar lirayı bulan ücret ve komisyon gelirine yapacağı düzenlemelere ilişkin olarak Sabah Gazetesi’nde yer alan bir araştırmaya göre bankaların karının %25 azalabileceği belirtildi."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)