E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada güçlü yükseliş hareketi yaşanır mı?---

Borsada güçlü yükseliş hareketi yaşanır mı?

Borsada güçlü yükseliş hareketi yaşanır mı?
05 Mart 2017 - 18:21 borsagundem.com

Kritik sorunun yanıtı Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan’dan geldi.

Borsa İstanbul'da BIST 100  endeksi aylık bazda aralık ve ocaktaki yükselişini şubatta da devam ettirerek, Nisan 2016'dan bu yana ilk defa üç ay üst üste değer kazandı.
ABD'de Donald Trump'ın başkan seçilmesinden sonra küresel pay piyasalarında yaşanan yükselişlere paralel değer kazanan BIST 100  endeksi, yükselişini şubat ayında da devam ettirdi. Şubat ayını yüzde 1,37 değer kazancıyla 87.478,33 puandan tamamlayan endeks, 2016 yılının şubat, mart ve nisan aylarındaki yükselişinden bu yana ilk kez üç ay üste üste değer kazanmış oldu.
Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan da aralık ve ocak ayındaki sert yükselişler ile şubat ayı başındaki yükselişin ardından BIST 100 'ün son dört haftadır ana hatlarıyla 87.000-90.000 bandında hareket ettiğini ifade etti.

"Ana yönü Trump'ın uygulamaları ve Fed'in faiz artış takvimi belirleyecek"

Kısa sayılabilecek bir sürede yüzde 20'ye yakın getiri sağlayan endekste, şubat ayının sonundaki sıkışmayı bir konsolidasyon süreci olarak değerlendiren Doğan, bu tür sert yükseliş ve düşüşler sonrası oluşan bu konsolidasyon kanalları, yön konusunda yüzde 100 bir bilgi vermese de sonrasında oluşan hareketin genellikle sert olduğuna dikkati çekti.
Doğan, temel açıdan değerlendirildiğinde endeksin yüzde 20'lik yükseliş sonrasında, hisse hedef değerlerine göre getiri potansiyelinin azaldığını düşündüklerini ifade etti.
Bu nedenle portföylerin orta ve uzun vadeli alım  iştahının azalabileceğini belirten Doğan şunları kaydetti:
"Endeksin konsolidasyon kanalındaki fiyatları sindirerek yeni bir güçlü yükseliş hareketi başlatma ihtimalini düşük görüyoruz. Buna karşın Borsa İstanbul dahil birçok ülke Borsasında ana yönü ABD'de Trump'ın uygulayacağı mali politikaların ve Fed'in yaklaşan faiz artışı takvimi ile ilgili gelişmelerin belirleyeceğini düşünüyoruz. Bu çerçevede Trump'ın altyapı ve vergi politikaları ile ilgili açıklamaları ve Fed’in 14-15 Mart'taki toplantısı ön plana çıkacak. 16 Mart'ta ise TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını izliyor olacağız. Uzun süredir gündemi belirleme etkisi düşük olan Avrupa'da ise mart ayında Brexit süreci ön plana çıkabilir."

BİST'teki şirketlerin değeri 700 milyar

Borsada parti devam ediyor

Piyasaları heyecanlı bir hafta bekliyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)