Ana SayfaPiyasaPiyasaları heyecanlı bir hafta bekliyor---

Piyasaları heyecanlı bir hafta bekliyor

1 / 4
Piyasaları heyecanlı bir hafta bekliyor
05 Mart 2017 - 08:03 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM - ÖZEL

Yatırımcı adına keyifli bir haftaydı içeride. Borsa İstanbul`da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 1,66 yükseldi; 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 1,31 değer kazandı; Dolar/TL yüzde 3,64 arttı. Dışarıda ise son anda biraz gerginlik vardı. FED Başkanı Yellen piyasaların beklediği mesajı verdi: Mart’ta faiz artırımı uygun. Sinyale ilk tepki dolardan geldi. Ardından New York Borsası’ndan. Konuşma öncesi çıkış yapan kur, konuşma sonra hafif iniş yaşadı. Borsa da FED’in faiz artırma olasılığının yükselmesiyle düşüşe geçti.

Bugün son saatlerine girdiğimiz haftada manzara böyleydi. Şimdi gözler yeni haftada. Piyasaları, yatırımcıları neler bekliyor? Ufukta kâr mı, endişe mi gözüküyor?

ABD’den Çin’e, Euro Bölgesi’nden Japonya’ya açıklanacak kritik verileri hatırlatan uzmanlar Avrupa Merkez Bankası toplantısını da es geçmiyor. İç piyasaya yönelik yarın ve Salı günü yapılacak devlet tahvili ihraçları önemseniyor. Bir de Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova gezisi...

İki yıl aradan sonra ilk kez 90 binin üzerine çıkan ve haftayı 89.722 puandan kapatan Borsa için uyarı, BİST100 Endeksi’nin dolara bağlı seyredeceği yönünde. Önemli bir beklenti ise şöyle: “Endeks bu hafta da 89.500 üzerinde kalmaya devam edecek olursa kanal boyu kadar bir yukarı yönlü hareketle 92.000 hedef konuma geçebilir.”

Uzmanlar kurda ise hafta içinde takip edilecek seyri “3,68 ile 3,75 aralığında hareket olacak” sözleriyle ifade ediyor. Atak beklentisi de ilave ediliyor. Petrolde de hareketin sıkıştığını söyleniyor.

Ortaya konan veriler, yeni haftanın ilginç ve heyecanlı geçeceğine işaret ediyor. İşte borsagundem.com’a konuşan uzmanların piyasa görüşleri...


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)