E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada çıkış trendi korunuyor---

Borsada çıkış trendi korunuyor

Borsada çıkış trendi korunuyor
08 Mayıs 2014 - 09:07 borsagundem.com

Faiz ve dövizdeki düşüşler nedeniyle para piyasaları sermaye piyasaları için olumlu referans vermeye devam ediyor

''BIST100 Endeksi dünü 223 puanlık (% 0.30) düşüş ile 74.967 seviyesinden 2.959 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste kâr satışlarına bağlı düşüş görülürken bono faiz oranlarında ve döviz kurlarında ise düşüş eğilimi devam etti. Banka hisselerinin lokomotif işlevi devam ediyor.
         
Piyasalarda dalgalı seyirle birlikte çıkış hareketi korunmasına rağmen “Yorgunluk” belirtileri görülüyor. Seçimle birlikte zor gündemin geride kalması ve para piyasalarının olumlu katkısı endeksi bu seviyelere kadar taşıdı. Ancak çıkışın devamı için piyasası taşıyacak beklenti ihtiyacı sürüyor. Direnç seviyelerini geçmekte zorlanan piyasalarda Mayıs ayının da genelde satıcılı geçmesi nedeniyle “Çıkamayan borsa düşer” mantalitesi öne çıkmaya başladı. Piyasaları olumsuz etkileyecek gündem konusu da şimdilik görülmüyor. Bu açıdan satışlar kâr satışı ve düzeltme boyunda kalıyor. Faiz ve dövizdeki düşüşler nedeniyle para piyasaları sermaye piyasaları için olumlu referans vermeye devam ediyor. İç gündemde açıklanan bilançolara bağlı hisse bazlı hareketlilik, Cumhurbaşkanlığı eksenli siyasi gelişmeler izlenirken dış gündemde Putin’in açıklamaları sonrası tansiyonu düşen Ukrayna konusu, ABD makro ekonomik veriler ve FED başkanı Yellen’in açıklamaları öne çıkan konu başlıkları. Yellen’in “İstihdam ve konut sektörünün zayıflığına” vurgu yapan ve gevşek para politikasına destek veren açıklamaları olumlu algılandı. Ancak iç piyasalara etkisi sınırlı kaldı.
 
Endekste çıkış trendi korunuyor. İlk direnç 75.500 seviyesinde. Bu seviyelerde satışlar görülebilir. Çıkışın devamı için 75.500 seviyesinin üzerinde kalınması önemli. Sonraki dirençler 76.000 ve 77.000 seviyelerinde bulunuyor. İlk destek 74.400 seviyesinde. Bu seviyenin üzerinde çıkış hareketi gücünü koruyabilir. 74.400 seviyesinin altında sonraki destekler 74.000-73.800 ve 73.500 seviyelerinde görülüyor. Endekste direnç seviyelerinde görülen kâr satışlarına rağmen çıkış hareketi gücünü koruyor. Endeks güne yükselişle başlayabilir.

75.500-76.000 seviyelerini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 74.400 seviyesinin altında kâr satışları etkili olabilir. ''
ZEYNEL BALCI-STRATEJİST/MEKSA YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)