E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı açılış bekleniyor---

Borsada alıcılı açılış bekleniyor

Borsada alıcılı açılış bekleniyor
14 Haziran 2022 - 08:21 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Fitch, Türkiye için 2022 büyüme tahminini %2,4'ten %4,5'e yükseltti.

Fitch, Türkiye’nin 2023'te %3 ve 2024'te %2,9 büyümesini bekliyor.

JPMorgan ekonomistleri bu hafta Fed'in faiz artışının 75 baz puan olmasını bekliyor.

Almanya Maliye Bakanı Lindner, stagflasyon riski konusunda uyardı.

Beyaz Saray: Biden'ın Suudi Arabistan ve İsrail ziyaretlerini planlamayı sürdürüyoruz.

Japonya Maliye Bakanı: Yen'deki düşüşü durdurmak için olası adımlar konusunda BOJ ile çalışacağız.

BoE Başkanı Bailey: Kripto varlıkların çoğunun gerçek bir değeri yok.

Erkekler Basketbol Süper Ligi’nde Fenerbahçe Beko şampiyon oldu.

Ne olacak?

-Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere’de İşsizlik Oranı, Almanya’da TÜFE, ABD’de ise ÜFE verileri açıklanacak.
-Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Global piyasalar geçtiğimiz işlem gününde negatifti. Çin’de Haziran ayının başında gevşeyen korona virüs tedbirleri, artan vakalar sebebiyle tekrar sertleşti. Gelen haber akışları sonrasında Asya piyasaları günü satıcılı tamamlarken, ABD piyasalarında enflasyon etkisi devam etti. ABD’de Mayıs ayında enflasyon %8,3’ten, beklentilerin üstünde gıda, akaryakıt ve barınma fiyatlarının etkisi ile son 40 yılın en yükseği olarak kaydedilerek %8,6 olarak açıklandı. Fed’in bu haftaki toplantısında enflasyon kaynaklı gelişmelerden dolayı yapılacak açıklamalar önem teşkil ederken, Eylül ayında faiz artırımı olmayacağına ya da 25 baz puan olacağına dair algılar, yükselen enflasyon nedeniyle azalmış oldu.

BİST100 endeksi de global piyasalardan etkilenerek günü satıcılı geçirdi. Çelik fiyatlarındaki aşağı yönlü seyir metal ana sanayi sektörünü olumsuz etkilerken, BİST100’de ağırlığı en yüksek pay olan EREGL 14,3 puan ile BİST100 endeksini en çok negatif etkileyen pay oldu.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, önceki işlem günü 2.806 - 2.865 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.829 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 3.463 azalarak 578.196 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.902 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede satış eğilimini artırırken, 2.850'ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.950 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.700 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.850 ve 2.870 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.750 ve 2.700 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Bitcoin'de düşüş sürüyor

 

Petrol fiyatları 120 dolar üzerindeki seyrini koruyor

 

Morgan Stanley'den 'resesyon' tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ferdi14 Haziran 2022 09:48

    254 bin altındaki tepkilerde short pozisyonu açıyoruz. Abd nin yangını hemen bitmez. Borsamızda çok küçük yatırımcı var. Borsamız ucuz ama silkeleme yapılmalı. Haziran temmuz çakacaklar. Ağustostan sonra uçacağız. Çünkü ülke ekonomisi bozuldu. Enflasyonu durduramazlar.

  • Mucise Reis ;)14 Haziran 2022 09:30

    Dün abd piyasası bügünü ve yarını satın aldı... gece Tc saatine göre asya piyasalarda kendini son durumja göre ayarladı... tepki alım vb olsada yatay bant girip karşılaması lazım piyasaların... bugun abd pıyasasına gore saat 16 dan sonra dikkat edip izlenmeli. oradan sürpriz sansasyon olumsuz haber akışı olacak mı ???? dikkat edilmeli. Good day Trader.... Good luck... 

  • Shortçu14 Haziran 2022 09:11

    Alıcılı açılıp tekrar çakılacak. Yükseldiğimi gören shortu basar.