E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada 76.500 direnç olarak kalmaya devam ediyor---

Borsada 76.500 direnç olarak kalmaya devam ediyor

Borsada 76.500 direnç olarak kalmaya devam ediyor
14 Mayıs 2014 - 08:57 borsagundem.com

BİST100 endeksi dün 75,500 ara desteğini yokladı ve buradan yeniden tepki gelmesiyle bu destek güçlenmeyi sürdürdü

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:   

"Cuma günü ABD’de Dow Jones endeksinin rekor seviyeden kapanışının yeni haftanın ilk işlem gününde S&P500’e de taşınmasının iyimserliğini dün sabah Asya’da ardından da Avrupa açılışlarında görmüştük. Şirket haberleriyle 6 yılın zirvesini görmüş olan Avrupa hem ABD’nin desteği hem de beklenenden iyi şirket finansalları ile 6 yılın zirvesini genişletirken Avrupa tarafında dikkat çeken iki gelişme söz konusuydu..
   
İlk olarak Almanya’da yatırımcı güveninin 5.ayda da kötüleştiğinin gösteren ZEW endeksini takip ettik ki veriye ilk reaksiyon euronun 5 haftanın dip noktasını görmesi ve Avrupa borsalarının da kalıcı olmasa da satışlarla karşılaşması oldu. Ama günün esas olayı ikinci gelişme olan Bundesbank yani Almanya Merkez Bankası açıklamalarıydı diyebiliriz. Bundesbank bilindiği üzere ECB’nin genişlemeci politika adımlarına çok gönüllü bir tablo çizmiyorken dün yapılan bir açıklamada bankanın “ECB projeksiyonlarının 2016 enflasyonuna dair aşağı yönlü revizyonlara işaret etmesi halinde tahvil alımı ve negatif mevduat faizi şeklindeki her iki hamle beklentisini de kabul etmeye istekli olduğu belirtildi.
   
Bu açıklama Bundesbank’tan destekleyici yönde gelen en net yorum. Piyasalarca bu açık kapı olarak algılanan açıklama Haziran beklentilerini yükselterek eurodaki düşüşe ve borsalardaki alımlara destek verdi. Ancak sonrasında Reuters’da geçen şu açıklamanın da gözardı edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz  “Gerektiğinde para politikasında adım atmaya hazır oluşumuz yeni bir haber değil.”  Yani dünkü açıklamanın bir açık kapı değil de beklenti yönetimi amacı taşıyan bir kapıyı aralık bırakma hareketi olması ihtimali de söz konusu, ama ne olursa olsun Haziran’a dek euroda hareket bandı çok geniş olmasa da oynaklığın yüksek kalmaya devam etmesi giderek güç kazanan bir olasılık olarak karşımızda..
   
Yani ECB’den beklentilere rağmen bunlar zaten konuşulan şeyler dese de fiyatlamanın hala güncel beklentilere göre yapıldığını görüyoruz, bu haftaki Euro bölgesi büyüme rakamına verilecek tepki de beklentilerin yönü hakkında daha net bir fikir verebilir. ECB’nin politikasının bize TCMB’nin de elini rahatlatarak yarar sağlaması zaten paylaştığımız üzere beklediğimiz bir durum. Ancak küresel bankalardan da ECB’nin olası adımlarından en çok yarar sağlayacak ülkeler listelerine dair yayınlanan raporlara Türkiye’nin adının da girmesi ile konunun daha da önem kazanması ve bizim de ECB’nin olası hamleleri hakkında fikir verebilecek gelişmelere duyarlılığımızın artması söz konusu olabilir.   

Dün EM paraları değer kazanırken Bundesbank’ın açıklamaları ve ZEW endeksinin de desteği ile hem DolarTL hem EURTL’den görebileceğimiz üzere TL de diğer EM paralarındaki kazançlara eşlik etti. Ayrıca TCMB’nin öngörüleri doğrultusunda iyileşen cari açık rakamı da dünün olumlu yurtiçi gelişmelerindendi.

DolarTL’de de 2,07’nin altı test edildi ancak yurtiçinde MSCI endeks değişimlerinin de bekleniyor olması ile yukarı yönlü hareketler yeterli gücü bulamıyor ancak bir düzeltme de gelmiyor. Endeks dün de 75,500 ara desteğini yokladı ve buradan yeniden tepki gelmesiyle bu destek güçlenmeyi sürdürdü. Bu seviye güçlendikçe altına sarkılmasının yaratabileceği olumsuz havanın etkileri de artabilir. 76,500 ve 77,000 seviyeleri ise MSCI endekslerinde ağırlığımızın artması halinde aşılmakta çok zorlanılmasını beklemediğimiz ilk dirençler olarak kalmaya devam ediyor.. Böyle bir durum olmaz ise yükseliş için yeterli güç bulamama durumunun devamı halinde realizasyonlar görebileceğimizi de hatırlatmak isteriz.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)