E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada 64.000 önemli direnç---

Borsada 64.000 önemli direnç

Borsada 64.000 önemli direnç
24 Şubat 2014 - 08:25 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da Ukrayna krizi öncesi olumlu algıya dönme çabası muhafaza edildi

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
    "SEÇİM ZAMANI…

Amerikan Merkez Bankası FED’in genişlemeci para politikası ile küresel piyasaların en önemli gündem maddelerinden biri haline gelen gelişen piyasalar bu konumlarını sürdürmeye devam ediyor. Önce genişlemeci politikanın sağladığı manevra alanı ile yükselen yıldız konumuna gelen ve artan risk iştahının rotasına giren gelişen piyasalarda tapering sinyalinin il geldiği 22 Mayıs 2013 tarihinden bu yana artan volatilite şimdi de siyasi tansiyondan besleniyor..
Yine de yeni haftaya piyasalar için rahatlatıcı olabilecek bir haberle başlıyoruz. Önceki hafta gelişen piyasalarda göreceli sakinlik ile yumuşayan hava geçen hafta Ukrayna’daki siyasi tansiyon ile yeniden sert rüzgarlara maruz kalmaya başlamıştı ki, Cuma günkü ‘ateşkes’ sonrası haftasonu da başkanlık seçimlerinin 25 Mayıs’ta yapılacağı açıklaması geldi..

Bu şekilde gelişen ülkeler için seçim yılı olan 2014’te seçim ajandasına bir madde daha eklenmiş oldu ki biz de zaten Mart ayı sonundaki yerel seçimler ve ardından yazın da Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile bu listede bulunuyoruz. Gelişen piyasaların bu şekilde odak noktası olduğu ortamda G20 de gelişmiş ülkelerin genişlemeci politikalara devam etmesi gerektiği açıklaması yapsa da FED’in seçimi kendi ekonomisine odaklanmak olmaya devam edecek gibi görünüyor. Bu noktada ise risk iştahının seçiminin ne olacağı 2014’ün hangi ekonomilere neler getirebileceğinin anahtarı olacak, özellikle de cari açığını kısa vadeli yabancı sermaye ile finanse eden ekonomiler için..
2014’ün genelini bir kenara bırakıp bu haftaya dönecek olursak  yurtiçinde en önemli gündemlerden biri  Hazine’nin borçlanma ihaleleri olacak. Hazine Müsteşarlığı 6 Şubat ve 5 Mart'ta gerçekleştireceği toplam 30 milyar 779 milyon liralık iç borç ödemesi öncesinde bu hafta 24-25 Şubat’ta 5 ihaleye çıkacak ve Mart’ın ilk haftasında da 5 ihale düzenleyecek.

Borçlanmada sorun yaşanmasını beklemediğimiz bu ihaleler için faizlerin bir miktar yükselebileceği beklentilerinin mevcut olduğunu belirtmek isteriz. Her ne kadar piyasada kısa vadeli faizlerin uzun vadelilerin bir süre daha üzerinde kalabileceği ve bu son dönemlerin en büyük itfası öncesi çıkılacak ihalelerde faizlerin yükselebileceği beklentilerin içine girmiş olsa da ortalama borçlanma maliyetinin yükseldiğinin görülmesi halinde kalıcı olmasa bile ilk etapta olumsuz bir etki ve gösterge tahvil faizinde yükseliş görülebileceğini düşünüyoruz.

Ancak Cuma günü de sakin kalmaya devam eden DolarTL’nin desteğini gören Borsa İstanbul’a baktığımızda ise  endeksin (BIST100) haftayı 63.500’ün üzerinde tamamlamasını teknik anlamda olumlu karşılıyoruz. 63.500 üzerinde kalan bu hareket ile Ukrayna krizi öncesi olumlu algıya yeniden dönme çabası BIST100’de muhafaza edilirken 64.000 ve 65.000 de ilk önemli dirençler olarak kalmaya devam etmiş oldu. 63.500 ve 63.000 desteklerinin altında ise ana destek olarak 62.000 seviyesini izliyor olacağız.

Haftanın son iki işlem gününde TL likiditede sıkılaştırmaya giden TCMB’nin de DolarTL’de etkili olduğunu düşünüyoruz, dolayısıyla bu hafta için de TL’de aşağı yönlü volatilitenin artması halinde benzer bir aksiyon izleyebiliriz. Bu sabah piyasalara bakıldığında ise Asya tarafında Çin öncülüğünde %1-1,9 bandında değişen değer kayıpları, ABD vadelilerinde ise sınırlı kayıpları görüyoruz, DolarTL ise 2,18’in hafif üzerinde, içerde hafif satıcılı yatay bir açılış görebiliriz.''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)