E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa rallisinde yüzde 50 oranında düzeltme ihtimali---

Borsa rallisinde yüzde 50 oranında düzeltme ihtimali

Borsa rallisinde yüzde 50 oranında düzeltme ihtimali
13 Temmuz 2023 - 13:45 borsagundem.com

Uzmanlar, enflasyon verileri sonrası oluşan netlikten faydalanarak borsalara yönelik gelecek tahminlerini revize ediyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de dün açıklanan enflasyon verileri, gerek Fed’in faiz artırım patikası gerekse piyasalar için önemli anlamlar içeriyor. Uzmanlar, özellikle borsaların nasıl bir seyir izleyeceği konusunda yeni tahminlerde bulunuyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, tahminlerini güncelleyen uzmanlar arasında yer alan Oxford Economics’ten John Canavan, borsalarda bir düzeltme bekliyor.

Resesyon hala olası

MarketWatch’tan Joy Wiltermuth’un haberine göre, Oxford Economics, S&P 500 Endeksi'nin 4.500 puan seviyesini aşabileceğini ancak bunun uzun sürmeyeceğini söylüyor. S&P 500 Endeksi ve Dow Jones şu an rekor seviyelerinin yaklaşık yüzde 7 oranında altında seyrediyor.

Oxford Economics'in önde gelen ABD analisti John Canavan'a göre, S&P 500 Endeksi 4.500 puan sınırını geçip bir düzeltmeye girerse bunu şaşırtıcı bulmamak gerekiyor çünkü ABD ekonomisinde bir resesyon hala olası görünüyor.

Yumuşak iniş olasılığı ve boğa sesleri

ABD tüketici fiyatlarının Haziran ayında beklenenden fazla soğumasının ardından, Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırım döngüsünü yakında sonlandıracağı umutlarının da artırmasıyla tahvil getirileri geri çekildi, hisse senetleri yükseldi ve ABD Doları Nisan 2022'den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Canavan, Çarşamba günü paylaştığı notta, Fed'in ABD ekonomisi için 'yumuşak bir iniş' yaratma ve yüksek enflasyonu daha yüksek oranlarla dizginleme olasılığına ilişkin boğa seslerinin gelecek aylarda S&P 500'ü tekrar 4.500 puanın üzerine çıkarabileceğini söyledi.

Hisse senedi piyasası yakın ve uzun vadede zorlu geçecek

Ancak Canavan, bu yılın sonlarında başlayacak bir ekonomik yavaşlamanın S&P 500 Endeksi’nin 2022'deki rekor zirvesine yükselmesini engelleyeceğini düşünüyor. Canavan, “Hisse senedi piyasası da muhtemelen 2023 yılının ikinci yarısında zemin kaybedecek ve önümüzdeki 10 yılda kazanç elde etmek için oldukça mücadele etmesi gerekecek” diyor.

Dow Jones Market Data'ya göre S&P 500 Endeksi dün günü yüzde 0,7 oranında yükselerek 4.472,16 puan ile 8 Nisan 2022'den bu yana bir seansı en yüksek seviyesinde tamamladı. Ayrıca, endeks, 3 Ocak 2022'deki 4.796,56 puanlık rekor bitişinin yaklaşık yüzde 6,8 oranında altında seyrediyor.

Dow Jones Endüstri Ortalaması, dünü, 4 Ocak 2022'de yaptığı rekor kapanışının yaklaşık yüzde 6,7 oranında altında tamamlarken, Nasdaq Bileşik Endeksi ise 19 Kasım 2021'deki rekor kapanışından yaklaşık yüzde 13,3 oranında düşük seyrediyor.

Yüzde 50 oranında geri çekilme

Canavan, ABD'deki bir resesyonun, S&P 500'ün geçen Ekim ayından bu yana süren ve neredeyse yaklaşık yüzde 30 oranında bir sıçramaya neden olan rallinin, yüzde 50’si oranında bir düzeltmeye görebileceğini söylüyor. Canavan, “Endeks, rallinin destek seviyelerini test etmek için yüzde 50 oranında bir geri çekilme görebilir” diyor.

Dow Jones Market Data'ya göre S&P 500 Endeksi, 12 Ekim 2022'de bir yılın en düşük seviyesi olan 3.577,03 puan seviyesinden yükselişe geçmişti.

Rallide düzeltme zamanı mı?

 

Tom Lee: 2023 rallisinin tek sebebi yapay zeka olmayacak

 

Hisse senedi rallisini takip etmek giderek zorlaşıyor

 

Borsa rallisinin sonunu FED mi getirecek?

 

Ralli üçüncü çeyrekte de devam edecek mi?

 

Ralli, düşüş yanlılarını bahaneler üretmeye zorluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ TEL13 Temmuz 2023 14:57

    Bizim borsaya bir şey olmaz dolar bazında dünya nın en ucuz borsalarından biri denilmektedir.dolar bazında 3,75 cent imiş.