E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa kar satışlarıyla geriledi---

Borsa kar satışlarıyla geriledi

Borsa kar satışlarıyla geriledi
19 Şubat 2014 - 09:06 borsagundem.com

Avrupa'da İngiltere işsizlik oranı ve işsizlik değişimi, ABD'de ise FOMC kayıtları, ÜFE ve konut başlangıçları izlenenecek

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
   
"Kar satışlarıyla beraber geriledi..
  
BİST 100 endeksi Salı günü  65.632- 64.125 seviyeleri arasında işlem görmüş ve yüzde 2.45 değer kaybederek 64.125 puan seviyesinden kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 2.63 değer kaybederken sanayi endeksi günü yüzde 1.77 satıcılı kapatmıştır.

Dün ABD tarafında New York İmalat endeksi beklentilerin altında kaldı. Özellikle mevsimsel koşullardan dolayı verilerin negatif geldiği ABD tarafında New York İmalat endeksi yüzde 4.48 açıklanarak yüzde 9 olan piyasa beklentilerini karşılamadı. ABD endekslerinde karışık bir seyir gördük.  Avrupa tarafında ise yatay bir seyir vardı.

Avrupa'da ise Almanya ZEW güven endeksi ve Euro Bölgesi güven endeksi piyasa beklentilerinin altında kaldı. İngiltere'de ise enflasyon piyasa beklentilerinin altında geldi. Bugün Asya ve gelişmekte olan ülke endeksleri ise karışık seyretmiştir.

Yurtiçinde ise satıcılı bir seyir hakimdi. 66.000 direncini kıramayan endeks 65000 desteğini aşağı yönlü kırmasıyla beraber satışlar artarak devam etti. Yurt içinde merkezin sert faiz arttırımı yaptığı PPK'dan sonra ilk defa toplandı. Genel olarak faizleri aynı tutan merkez yaptığı duyuruda: Kurul'un son dönemde enflasyon görünümü ve beklentilerde gerçekleşen bozulmayı dikkatle takip ettiğini belirterek, yakın dönemde yapılan vergi ayarlamalarına, döviz kuru hareketlerinin etkilerine ve gıda fiyatlarındaki olumsuz seyre bağlı olarak enflasyon göstergelerinin bir süre daha yüzde 5 hedefin üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Bugün Avrupa'da İngiltere işsizlik oranı, Mali Politika Komitesi kayıtları ve işsizlik değişimi, ABD tarafında ise FOMC kayıtları, ÜFE, konut başlangıçları ve yapı izinleri izlenebilir. Yurt içinde ise veri akışı zayıftır. Özellikle FOMC toplantı kayıtları piyasalar için öne çıkacaktır.

Teknik açından endeksin 64.000 direnci üzerinde tutunması durumunda 64.500 ve 65.000 direncini hedeflemesi olası iken 64.000 desteğinin altında hareketlerine devam etmesi durumunda 63.000 desteğine doğru gevşeme gelebilir."
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ne karı23 Şubat 2014 16:34

    90000 den aldıkları malı 60000 ile 65000 den satarak mı kar edıyorar...laa daha anlamadım bu sıstemı