E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul'da enflasyon ve Fitch fiyatlanacak---

Borsa İstanbul'da enflasyon ve Fitch fiyatlanacak

Borsa İstanbul'da enflasyon ve Fitch fiyatlanacak
03 Ekim 2014 - 08:58 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da günün önemli gelişmeleri enflasyon verileri ve Fitch değerlendirmesi olacak

Ziraat Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan sabah stratejesi raporu:   

"Dün Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ve Draghi'nin açıklamaları öncesi  oluşan iyimser hava, Draghi'nin varlık alım programıyla ilgili detaylı açıklamalarda bulunmaması sonrasında Borsa İstanbul alımlarını geri verdi ve günü %0,40 oranında değer kaybederek 73.857 puandan kapattı. Avrupa Merkez Bankası'nın etkisinin yerini, bugün Fitch'in Türkiye'nin kredi görünümü, ABD'den gelecek olan tarım dışı istihdam verisi ve yurtiçinde enflasyon rakamlarına bırakacağını ve söz konusu gelişmelerin tekrar fiyatlanmaya devam edeceğini beklemekteyiz.

TSİ 10:00 açıklanacak yıllık enflasyon beklentisi % 9,3. Geçtiğimiz ay baz etkisiyle yükselen TÜFE enflasyonunun bu ay bazdaki normalleşmeyle bir miktar geri gelerek %9,54 oranından %9,3 oranına yaklaşması mümkün. Bu değerin üzerindeki gerçekleşmeler Lira ve Lira varlıklar için olumsuz algılanabilir. Daha düşük bir değer ise piyasada olumlu sürpriz etkisi yapacaktır. Piyasada beklentiler dahilinde enflasyon verisinin fiyatlandığını düşünüyoruz.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)