E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBorsa İstanbul uyardı, Kervansaray açıkladı---

Borsa İstanbul uyardı, Kervansaray açıkladı

Borsa İstanbul uyardı, Kervansaray açıkladı
05 Mayıs 2014 - 09:12 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un Kervansaray'ı, devam eden davalarla ilgili olarak uyarması sonucunda davalar ve içerikleri kamuya açıklandı

Borsa İstanbul geçtiğimiz hafta, Kervansaray Yatırım Holding'i devam eden davaların kamuya açıklanması konusunda uyarmıştı. Borsa İstanbul'un uyarısı sonucunda Kervansaray, devam eden iki dava hakkında açıklama yaptı. Açıklamalarda Bursa ve Antalya otellerinde imar planına ve projelere aykırılık nedeniyle, otellerin tahsisini iptal eden kararlara ilşkin iptal davaları açıldığına yer verildi.

İşte Kervansaray Yatırım Holding'den yapılan KAP açıklamaları:

''2009 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın imar planına aykırılık nedeniyle Kervansaray Bursa Otelinin tahsisini iptal eden kararının iptali için, işbu imar planlarının Danıştay tarafından iptal edilmiş olması gerekçesiyle, olmayan plana aykırılık söz konusu olamayacağından Bursa 2. İdare Mahkemesinde yargılamanın yenilenmesi talebimiz üzerine davanın yargılaması devam etmektedir. Ayrıca; Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile talebimiz üzerine sulh görüşmeleri sürmektedir.

2010 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Antalya Otelinin tahsisini projeye aykırılık iddiasıyla iptal eden kararının iptali için şirketimiz tarafından açılan dava Danıştay aşamasında olup yargılaması devam etmektedir. Dava konusuna esas teşkil eden hususlar hakkında Antalya İli Aksu Belediyesi'nden 25.12.2012 onay tarihli yapı kullanma izin belgesi alınmış olup tesiste onaylı projeye aykırılık bulunmamaktadır. Ayrıca; Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sulh görüşmeleri sürmektedir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,03
En Yüksek: 2,06
En Düşük: 2,00
Değişim -8,56 %
FK: 0,00
PD / DD: -1,07
İşlem Hacmi 530.239
Toplam Adet: 258.653
Ağırlıklı Ort.: 2,18
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)