E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa enflasyonu takip edecek---

Borsa enflasyonu takip edecek

Borsa enflasyonu takip edecek
03 Ocak 2014 - 08:47 borsagundem.com

Dün gün içerisinde veri akışı bulunmasa da devam eden politik etkinin endekste satışlar getirdiği görüldü

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
"TÜFE verisi takip edilecek…
BİST 100 endeksi yılbaşı tatili sonrası 65.825 – 67.367 seviyeleri arasında işlem görmüş ve günü yüzde 1,20’lik değer kaybı ile 66.985 puan seviyesinden kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 2,30, Sanayi endeksi ise yüzde 0,68 değer kaybetmiştir.
 
ABD tarafında açıklanan haftalık işsizlik başvuruları verisi beklenti olan 344 bin seviyesinden kötü gelerek 339 bin artış göstermiştir. Böylece son 1 ayın en düşüğüne gerilemiştir. Bunun dışında açıklanan ISM imalat endeksi ise beklenti olan 57 seviyesine paralel gelmiştir. Verilerle beraber ABD borsalarının satıcılı olduğunu gördük. Euro tarafında imalat PMI beklentilere paralel gelmiştir. Buna rağmen Avrupa borsaları kamu şirketlerinin düşüşü ve Euro Bölgesi ülkelerinden gelen imalat PMI verilerinin karışık sinyaller vermesinin etkisi ile satıcılıdır. Özellikle Fransa’da ekonomik daralmanın ivmesinin artması Euro Bölgesi’nde kırılganlık yaratmaya devam etmektedir.  Çin’den gelen verinin hizmet sektöründe gerilemeye işaret etmesiyle Asya borsaları da satıcılı seyretmiştir.
Gelişmekte olan ülke borsalarında da negatif seyir gözlemlenmektedir.
Türkiye tarafında ise dün gün içerisinde veri akışı bulunmasa da devam eden politik etkinin endekste satışlar getirdiğini söyleyebiliriz.
 
Haftanın son işlem gününde ABD tarafında FED Başkanı Ben Bernanke ve FOMC üyesi Jeremy Stein’in konuşmaları ön planda olacaktır. Euro Bölgesi’nde İtalya TÜFE verisi ve İspanya işsizlik değişimi, Türkiye tarafında da TÜFE verisi piyasaların takibinde olacaktır. Piyasa beklentisi enflasyonun yüzde yıllık bazda yüzde 7,26, aylık bazda yüzde 0,30 olacağı yönündedir. Çekirdek TÜFE de yüzde 7,20 beklenmektedir. Enflasyon verilerinin beklentiden düşük gelmesi durumunda haberin borsaya destek olması beklenirken, verilerin beklentilerden yükse, özellikle yıllık bazda yüzde 7,5 seviyesinden yüksek gelmesi durumunda borsadaki geri çekilmenin sürmesi beklenebilir.
 
Teknik açıdan 67.400 direncini yukarı yönlü kırması ve bu seviyenin üzerinde tutunması durumunda 68.000 direncini hedeflemesi olası iken, 66.000 desteğinin aşağısına sarkılması 64.500 desteğine doğru geri çekilme getirebilir.
Endekste takip edilmesi gereken direnç seviyeleri 67.400/68.000/70.000  destek seviyeleri 66.000/64.500/63.000 olacaktır."
 
 
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)