E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBomba karara hükümetten ilk tepki---

Bomba karara hükümetten ilk tepki

Bomba karara hükümetten ilk tepki
11 Nisan 2014 - 13:21 borsagundem.com

Anayasa Mahkemesi'nin, HSYK yasası konusunda verdiği kısmi iptal kararına hükümetten ilk tepki, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'den geldi.

Anayasa Mahkemesi HYSK, BTK konularında verdiği kısmi iptal kararırına Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler açıklama yaptı. İşler, "Anayasa Mahkemesi'nin kararını çok hızlı alması ve zamanlaması manidar" dedi.

İşler'in açıklaması şöyle;

"AYM yüksek mahkeme olarak kendisine yapılan müracaatı değerlendirmiştir. AYM'nin kararını çok hızlı vermesi ve zamanlaması manidardır. AYM'nin kararıyla ilgili gerekçeli karar yayınlandıktan sonra inceleyip, gerekli değerlendirmeyi yaparız."

IŞIK: YENİ ANAYASAYA İHTİYAÇ VAR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ise Anayasa Mahkemesi’nin kararına ilişkin konunun detaylarına bakamadığını ama Türkiye'nin yeni anayasaya ihtiyacı olduğunu dile getirdi.
Işık, kararı şöyle değerlendirdi:

"Anayasa Mahkemesinin verdiği bu kararlar, yaşanan tüm tartışmalar... Türkiye'nin ileri demokrasiye geçmesi noktasında kesinlikle yeni anayasaya ihtiyacı var. Bu anayasanın da arzumuz Mecliste uzlaşmayla yapılması. Aslında biliyorsunuz, Türkiye Büyük Millet Meclisinde 4 parti uzlaşma komisyonu kurarak, eşit sayıda temsil edildikleri komisyonda bu HSYK, yargıyla ilgili maddelerde uzlaşma sağlanmıştı. Bunun bence Anayasa Mahkemesinin kararını da vesile kılarak tekrar gözden geçirilmesi ve Türkiye'nin gerçekten yeni bir anayasaya kavuşmasına vesile olmasını dilerim.
Şu anda detaylarda hangi maddeyi, hangi yönden iptal etti, o biraz da gerekçeli kararla ortaya çıkacak ama Anayasa Mahkemesinin bugünkü kararı, Türkiye'nin yeni anayasa ihtiyacını en net şekilde ortaya koydu."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)