E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBolton: ABD, Putin'e nükleer silah kullanırsa suikast yapabilir ---

Bolton: ABD, Putin'e nükleer silah kullanırsa suikast yapabilir

Bolton: ABD, Putin'e nükleer silah kullanırsa suikast yapabilir
12 Ekim 2022 - 12:58 borsagundem.com

Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, Rusya'nın olası bir nükleer silah kullanması sonrasında ABD'nin Putin'e suikast yapabileceğini söyledi.

Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Rusya’nın Ukrayna işgali sırasında nükleer silah kullanması durumunda ABD’nin Vladimir Putin’e suikast düzenleyebileceğini iddia etti.

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump döneminde görev yapan ve eski BM Büyükelçisi olan Bolton, İngiliz basınına yaptığı açıklamada dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bolton, Rus lidere illa bir gün ‘hesap sorulacağını’ ve Putin’in bunu ‘anlaması gerektiğini’ belirtti.

ABD isterse Putin'i ele geçirebilir

İngiltere merkezli LBC radyosunda Andrew Marr’ın sorularını yanıtlayan Bolton, ABD’nin Putin gibi oturan bir dünya liderini ortadan kaldırabilecek kapasiteye sahip olup olmadığı sorusuna verdiği yanıtla gündem oldu. Bolton, “Onu ele geçiremeyeceğimiz düşüncesine katılmıyorum. Bence o da bunun farkında. İran’da Kasım Süleymani’ye, birinin ABD için bir tehdit olduğuna karar verdiğimizde ne olduğunu sorabilirsiniz” dedi.

Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Joe Biden, dünyayı bekleyen bir nükleer felaket riskinin 60 yılın en yüksek seviyesinde olduğu konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Salı günü, G7 liderleri Moskova’yı Ukrayna’da herhangi bir kimyasal, biyolojik veya nükleer silah kullanımının ciddi sonuçlarla karşılaşacağı konusunda uyardı.

ABD'den müttefiklerine, Ukrayna için daha hızlı yardım çağrısı

 

ABD yüzlerce Rus'u kara listeye aldı

 

ABD, Ukrayna’ya yönelik 1,1 milyar dolarlık savunma yardımı açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KIZILKOÇ12 Ekim 2022 16:09

    HAYDİ ORDAN SEN ARTIK İHTİYARLAMISSIN BEYNİN ÇALIŞMIYOR VEYA GERÇEKLERİ OLACAKLI ANALİZ DAHİ EDEMİYORSUN.

  • ALİ KODUŞ12 Ekim 2022 15:24

    BU NE Yİ İÇMİŞ NÜKLEER SİLAH KULLANIR İSE SEN PUTİNE SUİKAST YAPMISININ YAPMAMISSIN  NE OLACAK.DİYELİM Kİ YAPTINIZ O ZAMAN ABD DİYE BİR YER KALIRMI DÜNYA DA.SONRA SİZ JAPONYA YA İKİ ATOM BOMBASI ATTINIZ SİZLERİ KİMSE SUİKAST YAPTI MI.RUSYA DA KİMSE BİR ŞEY YAPAMAZ.