E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBoE Başkanı'ndan Facebook'un kripto parasına temkinli destek---

BoE Başkanı'ndan Facebook'un kripto parasına temkinli destek

BoE Başkanı'ndan Facebook'un kripto parasına temkinli destek
19 Haziran 2019 - 08:19 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney, Facebook'un planladığı kripto para Libra için açık fikirli olduğunu söyledi

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, Facebook'un duyurmayı planladığı kripto para Libra için "açık fikirli" olmaya devam ettiğini belirtti, ancak Libra'nın sıkı düzenlemelerle karşı karşıya kalabileceği uyarısında da bulundu.

Carney yaptığı açıklamada, regülatörlerin Libra gibi kripto paraların "operasyonel esneklikleri"ni değerlendirmesi, kara para aklamada ve terörin finansmanın da kullanılıp kullanılamayacağını incelemeleri gerektiğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bilader25 Haziran 2019 15:32

    gunun sonunda, her ulke kendi kripto parasini basar. kripto paralar birbirlerine karsi ticari alim gucu ile degil, ulkenin elindeki altin rezervine bagli endekslenir. neticede kripto para sayisi sabit ama altin rezervi degiskendir ama gercektir. bu endeksleme ile ulkelerin kripto paralari birbirinden bagimsiz ve nispeten sabit kura gecmis olur. elbette bir kripto para basip 1000ton elindeki altina endekslerken, ticari basari veya maden cikarimi ile altin rezervini artirip zenginlesirsek, bizim paramizin kur degeri yukselir. simdiki duzene benzer bir duzen olur ama hic olmazsa faize dayali merkezi bir guce bagli degil, kendi elinde olan gercek maden rezervine endeksli bir kur olur. her ulke ayni kosula baglanirsa, capraz kurlarin degeri dunyanin toplam maden rezervi referans alinarak endekslenir. Altrnatif kriptolarda bakira, elmasa vs endekslenebilir.

  • Nihat19 Haziran 2019 10:02

    BU ne ahmakça sistem!   Çok açık ki İngiltere derin devletinin kurguladığı açık bir oyun bu kripto para!  Kitle psikolojisi üzerinden insanları perişan etmek istedikleri çok açık!   Her hangi isim yapmış  Dünya çapında bir kuruluş hadi ben sanal para çıkardım buyurun alın demesi  İnsanların da buna itibar etmesi ahmaklığın zirve noktasıdır.  Son olarak bir Kuran ayeti  ''Bilmediğin şeyin ardına düşme''