E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBM'den Rusya açıklaması---

BM'den Rusya açıklaması

BM'den Rusya açıklaması
16 Şubat 2016 - 14:17 borsagundem.com

Rus uçaklarının Suriye'de hastane ve okullara yönelik saldırısına ilişkin ABD'nin ardından BM'de bir açıklama yayınlandı

Birleşmiş Milletler, kasıtlı olduğunun ispatlanması halinde Suriye'de dün Hastane ve okullara yönelik saldırıların "savaş suçu" sayılabileceği açıkladı.

SAVAŞ SUÇUDUR

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville, BM Cenevre Ofisi'ndeki basın toplantısında, saldırıları Rusya'nın ya da Suriye rejiminin düzenlediğinin ispatlanması halinde bu ülkelerin savaş suçu işlemeyle suçlanabileceğini belirtti.

HASTANE VE OKUL HEDEF ALINMIŞTI

Sözcü Colville, "Suriye'de dün hastane ve okullara yönelik saldırılar, kasıtlı olarak yapıldığı ispatlanırsa 'savaş suçu' sayılabilir" dedi. Colville, "Suriye'de hastane ve okulların hedef alınma düzeyi, bunun bir 'taktik savaşı' olarak kullanıldığını gösteriyor" ifadesini kullandı.

ABD'DE KINADI

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby hava saldırılarında hastane ve masum sivillerin hedef alınmasını kınadıklarını söyledi.
ABD'li sözcü Kirby Suriye'de sivillere yönelik saldırıların durması çağrısında da bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)