E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBlinken'den Belarus'a tepki---

Blinken'den Belarus'a tepki

Blinken'den Belarus'a tepki
24 Mayıs 2021 - 07:58 borsagundem.com

Ryanair uçağının sözde bomba ihbarıyla Minsk'e indirilmesi ve uçaktaki bir muhalifin gözaltına alınmasına ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den tepki geldi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Belarus yönetimine, Ryanair'e ait yolcu uçağının 'bomba ihbarı yapıldığı gerekçesiyle zorla başkent Minsk'e indirilmesi' ve 'uçakta bulunan Roman Protaseviç'in gözaltına alınması' gerekçeleriyle tepki gösterdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yaptığı yazılı açıklamada, iki Avrupa Birliği (AB) üyesi ülke arasında sefer yapan bir yolcu uçağının zorla Minsk'e indirilmesi ve uçakta bulunan Roman Protaseviç'in gözaltına alınması dolayısıyla Belarus yönetimini 'güçlü şekilde kınadıklarını' ifade etti ve gazetecinin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Belarus yönetiminin 'uçağı zorla indirdiğini' iddia ederek bunun kapsamlı şekilde soruşturulması gerektiğini kaydeden Blinken, süreci yakından takip ettiklerini ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütünün konuyla ilgili en hızlı şekilde toplanmasını desteklediklerini belirtti.

Savaş jeti yolcu uçağını zorla indirdi!

 

AB ve NATO'dan Belarus'a 'uçak' tepkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)