E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin'in tahtı sarsılıyor---

Bitcoin'in tahtı sarsılıyor

Bitcoin'in tahtı sarsılıyor
03 Ağustos 2021 - 14:13 borsagundem.com

Pantera Capital CEO'su Dan Morehead, yakında gerçekleştirilecek güncellemenin Ether'in en büyük kripto para ünvanını Bitcoin'in elinden almasına yardımcı olacağını düşünüyor.

Ethereum topluluğu London hard fork'unu beklerken, Pantera Capital CEO'su Dan Morehead, yakında gerçekleştirilecek güncellemenin Ether'in (ETH) en büyük kripto para ünvanını Bitcoin'in (BTC) elinden almasına yardımcı olacağını düşünüyor.

Daha genç bir kripto para olan Ether, Morehead'e göre Bitcoin'den daha büyük bir potansiyele sahip.

CEO, Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 güncellemesinin kripto paranın daha çok bir sabit varlık gibi alınıp satılmasına olanak sağlayacağını düşünüyor.

ETH London hard fork'unun beş EIP güncellemesinden biri olan EIP 1559'un Ethereum'un mevcut işlem ücreti yapısını güncellemesi ve Ethereum gönderirken ödenecek minimum bir miktar belirlemesi, ayrıca madencilerin en yüksek işlem ücreti ödeyenleri öne aldığı mekanizmayı da ortadan kaldırması bekleniyor. Kullanıcıların her blokta mümkün olan en düşük ücreti ödemesine olanak sağlayacak olan EIP 1559, Ether'in deflasyonist bir varlık haline getirebilir.

Morehead, “Değer saklamak isteyenlerin Bitcoin yerine Ether'i tercih ettiğini göreceksiniz" diye belirtti.

CEO, Ethereum 2.0'a geçiş ile birlikte Ether madenciliğinin enerji tüketiminin de Bitcoin'e kıyasla önemli ölçüde azalacağını ileri sürdü.

Morehead, Ethereum'un merkeziyetsiz finans uygulamalarında yaygın olarak kullanımının da, Ether'i Bitcoin'in önüne geçirecek faktörlerden biri olduğunu düşünüyor.

Diğer yandan Morehead, Bitcoin'in geleceğine de olumsuz bakmıyor. CEO, Bitcoin'in bu yılı 80 bin ile 90 bin dolar arasında bitireceğini ve bir yıl içerisindeyse 120 bin doların üzerine çıkacağını öngörüyor. Artan ana akım yaygınlık ise, Bitcoin'i önümüzdeki on yıl içinde 700 bin dolara taşıyabilir.

2015'te piyasaya sürülen Ether, 290 milyar dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en büyük ikinci kripto parasıdır.

Çarşamba günü gerçekleştirilmesi planlanan London güncellemesi ise, şimdiye kadarki en büyük güncellemelerden biri olacak ve ağın emek ispatı mutabakat mekanizmasından hisse ispatına geçiş sürecini başlatacak.

Bitcoin'de düşüş sürüyor

Bitcoin geleceğin yatırım aracı

Kripto para fonlarından çıkış sürüyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)