E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin’in rallisinin sonu yakın mı?---

Bitcoin’in rallisinin sonu yakın mı?

Bitcoin’in rallisinin sonu yakın mı?
01 Nisan 2021 - 17:42 borsagundem.com

Yüksek volatilitesiyle birlikte bir süredir hızlı bir yükseliş gösteren kripto para birimi Bitcoin yatırımcılarını üzebilir. Yatırım uzmanları Bitcoin rallisinin fazla uzun sürdüğünü ve düzeltmenin çok yakın olduğunu belirtiyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin’in yükselişi beklenilenden daha kısa ömürlü olabilir. Kripto para birimi Salı günü yaklaşık %2 değer kazandı ve PayPal’in milyonlarca küresel ortağında kripto dostu çevrimiçi ödeme hizmetleri sunması bu yükselişe kısmen yardımcı oldu. Ancak varlık yönetimi firması BK Asset Management’ın Döviz Stratejileri Genel Müdürü Boris Schlossberg CNBC'de yaptığı açıklamada, Bitcoin’deki yükselişin reklamcılık hilesi olduğunu söyledi.

Schlossberg’e göre, Bitcoin’in, PayPal gibi platformlardaki işlemleri yüksek volatilite derecesi nedeniyle "normal para birimine göre sonsuz derecede” küçük çapta olacak. Baş stratejist Bitcoin'in hala altından daha iyi bir değer deposu olduğuna inandığını belirtti. Schlossberg Bitcoin’in altının yerini alması ihtimali gerçek olsa bile rallinin çok fazla uzadığını düşünüyor.

Chicago Ticaret Borsası (CME), Salı günü Mayıs ayında bir Bitcoin’in onda biri değerinde mikro Bitcoin vadeli işlemleri başlatmayı planladıklarını açıkladı. Schlossberg, böyle bir hareketin yatırımcıların hoşuna gitse de gitmese de Bitcoin'in fiyatını sarsabileceğini belirterek, CME'nin en son 2017'nin sonlarında Bitcoin vadeli işlemlerini piyasaya sürdüğünü belirtti.

Schlossberg, "Bu noktada orta vadeli zirveye çok ama çok yakın olduğumuzu düşünüyorum. Buradan sonra bir miktar düzeltme yapılacaktır" ifadelerine yer verdi.

Miller Tabak'ın baş borsa stratejisti Matt Maley aşağı yönlü izlenecek seviyenin 52.000 dolar olduğunu söyledi. Maley Bitcoin’in son altı ila sekiz aydaki sürekli yükselen düşüş seviyelerine dikkat çekerek, “Eğer söz konusu seviye kırılırsa bu önemli bir uyarı olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Direnç seviyelerinin sürekli olarak yükseldiğini belirten baş stratejist, "Bu yüzden, son zamanlarda 61.000'in üzerine çıkılırsa, bir seviyeyi daha yüksek görmek gerekir” dedi.

Sclossberg’e katıldığını belirten Maley Bitcoin için “Çok değişken bir durumda, yolu boyunca çok daha büyük düşüşler görecektir. Dünyayı değiştirebilir ama Amazon da dünyayı değiştirdi. Yine de çok sayıda derin düzeltmeler gördü" dedi. Borsagundem.com’un ulaştığı, Bitexen verilerine göre Bitcoin Perşembe günü 17:36 itibariyle %0,26 düşüşle 487.114 Türk Lirası üzerinden işlem görüyor.

Hazine'den kripto para açıklaması

 

Hazine, kripto para borsalarından tüm kullanıcı bilgilerini istedi

 

Altının kilogramı 451 bin 470 liraya geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yavuz Selim03 Nisan 2021 17:56

    Ekran kartıyla para yaratma işlemi. Ne altın, gümüş, platin, paladyum gibi bi değer ifade ediyor ne de şirketlere yapılan hisse yatırımı gibi bir değer ifade ediyor. Evet coinlerden çok iyi kazananlar var ama bu hep böyle gitmez tavandan verdiklerinin belki yarısını sonra alabilirler. Hisse yatırım yaparsın üretime ortak olursun, gümüş,platin,paladyum alırsın hem kendisi bi değer hem de sanayide kullanılan metaller bunlar. Ama coin ne işe yarıyor?

  • Srdr01 Nisan 2021 20:39

    Bütün medyada insanları coinlere özendirme veya yönlendirme yayınları! Gazetelerde Ekranlarda boy gösteren yatırım uzmanları ile ekonomi pröfesörlerinin çoğu sahtekar. Coin gerceklikğini doğru aktarmıyorlarlar! “Yok yatırım varlığıymış mış, yok bu coinler geleceğin parası imiş” Gelecekte hepsi çöp olacak! Asla para yerine kullanacak nitelikte olamazlar! Devletler de bu cıinlerşn değişim aracı olarak kullanılıp devlet paralarına talebin düşmesine asla izin vermezler! Şimdilik piyasadan paraları sağma aygıtı olarak işletiliyor! Sonra hepsinin elektriğini keserler!!

  • Mdt01 Nisan 2021 20:31

    Titan saadet zinciririnin coin versiyonu! Fiyatlanmalar ve kazanç tamamen talep artırmayla ilgili! Yoksa coinler sanal reel bir karşılığı olmayan bir varlık Medya marifetiyle sürekli coinlere talep yükseltilerek fiyatlarıda bayağı yükseldi. Hersey arz talep ritmine bağlı. Talep düştümğ coinler de aşağı yuvarlanır.

  • Döviz01 Nisan 2021 18:19

    NE BORSA BE BITCOIN BEN HER AY DOLAR ALIRIM KAFAM RAHAT İSTERSE 7E DÜŞSÜN EVİ SATAR YİNE ALIRIM :)

  • Berat beyyyyy02 Nisan 2021 18:35

    Aynen kardeşim böyle yamyamlar olduğu sürece dolardan gerisi yalan