E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin'de kritik direnç 55 bin dolara gidebilir---

Bitcoin'de kritik direnç 55 bin dolara gidebilir

Bitcoin'de kritik direnç 55 bin dolara gidebilir
17 Ağustos 2021 - 16:22 borsagundem.com

Bitcoin piyasasında kısa sıkışmasına işaret eden analist, 55 bin dolara doğru ilerleme ihtimali üzerinde durdu.

Bitcoin (BTC) fiyatı, bugün 47 bin dolara ulaşarak güçlü direnç bölgesini test etmek üzere yukarı yöneldi.

BTC/USD paritesi hafta başlarken düşüşe geçtikten sonra salı günü 46 bin dolar aralığından çıkmaya çalışıyor.

45 bin ila 48 bin dolar arasındaki alan, 50 bin dolardan önceki son engel durumunda ve Bitcoin bu dar bölgede işlem görüyor. Ancak şimdiye kadar boğalar büyük yukarı yönlü hareket gerçekleştirecek biçimde güç sergileyemedi.

Cointelegraph'a yazılarıyla katkıda bulunan Michaël van de Poppe, gün içinde izlenmesi gereken seviyeyi 48 bin dolarda belirledi, zira burada yaşanacak kırılım bir başka yukarı yönlü harekete zemin hazırlayabilir.

YouTube üzerinden paylaştığı videosunda, "Yukarı yönde bir atılım yaparsak muhtemelen büyük bir kısa sıkışması yaşanacak, çünkü herkes bu alanda kısa pozisyon alıyor" dedi.

Bitcoin fiyatının 6 bin dolarlık bölgede gezindiği günleri bana anımsatıyor. Bitcoin bu seviyeyi kıracaksa, bence bir sonraki seviye olan 55 bin – 56 bin dolara kadar sıkışma yaşayacağız.

Bir diğer trader ve analist olan Rekt Capital, şimdiye kadar itici hareket olmamasına rağmen, Bitcoin'in hala yükseliş trendinde olduğu konusunda hemfikirdi.

Solana altcoin'ler arasından sıyrıldı

Piyasa değerine göre en büyük 50 kripto para biriminin çoğu, 24 saatlik süreçte yatay performans gösterirken Bitcoin'i takip etmeyi sürdürdüler.

Dikkate değer istisna ise yaklaşık yüzde 80'lik haftalık yükseliş elde eden ve güne yüzde 14 yükselişle başlayan Solana (SOL) oldu.

Ether (ETH) fiyatı ağustos ayının başlarındaki oynaklıktan bu yana daha dar bir aralıkta ilerleyen Bitcoin gibi 3.200 doların üzerinde seyretti.

Kripto paralarda yatay seyir

'Şu anki Bitcoin boğa piyasası çok farklı'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)17 Ağustos 2021 21:54

    solana seviyorum ama hızlı çıktı cok. dinlensin. bu altcoın bence, ilk 10 ve ilk 5 e girebilecek bir coın. yukseldiği için değil, düşüncem o yonde. beyenıyorum. Gelecekte 2 - 4 yıl gibi sanırım kendını zırvelere yetleştirecek kalıcı altcoınlerden olacak. ama düşsün çok hızlı çıktı şuan.