E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin'de ayı boğa savaşında kim kazanacak?---

Bitcoin'de ayı boğa savaşında kim kazanacak?

Bitcoin'de ayı boğa savaşında kim kazanacak?
29 Mayıs 2021 - 20:30 borsagundem.com

Analistler, Bitcoin fiyatında dip seviyenin henüz görülüp görülemediğine dair fikir birliğine varamadı. Bir kısım analist Bitcoin'in 20 bin dolara düşme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu düşünüyor

Bitcoin (BTC) fiyatı, ABD Başkanı Biden'ın borçlanma kararını açıklamasının ardından 40 bin dolar seviyelerine kadar çıkmış olsa da, hafta sonuna girilirken 35 bin dolara kadar geriledi. Trader'lar genellikle hafta sonları yaşanan düşüşlerde alımlarını sıklaştırırlar ancak henüz buna dair net bir hamle gelmemiş gözüküyor.

Kurumsal yatırımcıların da kripto para birimlerinden vazgeçmedikleri, yatırımlarını koruma yönünde hareket ettikleri gözleniyor. Buna rağmen, 40 bin dolardan aşağı düşen BTC'ye yeteri kadar kurumsal yatırımın gelmemesi ise merak konusu.

Bazı analistler, Bitcoin fiyatı için kurdukları en kötü senaryoda 20 bin dolara kadar düşüş görülebileceğini açıklamış olsa da, teknik analizlerde yukarı yönlü hareketin de yaşanabileceğine dair sinyaller mevcut.

GRAFİKLER NE DİYOR?

Bitcoin fiyatında yaşanan büyük geri çekilmenin ardından yaşanan kısa soluklu rahatlama rallisi %38,2 Fibonacci düzeltme seviyesinde hesaplanan 41.269 dolar seviyesine ulaşamadığı belirtilirken, aşağı yönelen 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) (42.125 dolar) ve negatif bölgedeki göreceli güç endeksi (RSI) piyasayı da şu anda ayıların kontrol ettiğini gösteriyor.

BTC/USDT paritesi 34 bin doların altına düşerse, bu gerileme 30 bin dolarlık kritik desteğe kadar uzayabileceğini ve boğaların bu desteği agresif bir şekilde savunmasının muhtemel olduğunu da gösteriyor. Eğer boğalar bu bölgede devreye girer ve yukarı yönlü hareketi başlatırlarsa, ilk hedefin omuz baş omuz modelinin boyun çizgisinde olduğu da ekleniyor.

Boğalarınn hareketi başarılı olurlarsa paritenin %61,8 Fibonacci düzeltme seviyesinde hesaplanan 48.231 dolara yükselme potansiyeli mevcut. Böyle bir hareket, paritenin 30 bin dolarda dip seviyeyi yakaladığı ve yukarı yöneldiğinin gösterecek.

Tersi bir harekette, ayılar fiyatı 30 binin altına çekerse, önceki dipten alım yapan trader'ların stop emirleri tetikleneceğinden satışlar hızlanabilir ve 28 bin dolarda bulunan destek ve o da kırılırsabir sonraki kritik durak 20 bin dolar olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber Bekri 30 Mayıs 2021 01:41

    Ne ayısı ne boğası sanalın anca kaybedeni olur YOK yani olmayan birşeyi kazanamazsın YOK yani YOK