E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBitcoin madencilerinin akın ettiği kasaba---

Bitcoin madencilerinin akın ettiği kasaba

Bitcoin madencilerinin akın ettiği kasaba
01 Kasım 2021 - 15:24 borsagundem.com

Dünyanın en büyük Bitcoin madenciliği şirketleri, 5 bin 600 kişilik bir Teksas kasabasında birbiriyle savaşıyor. Kasabayı bu kadar cazip kılan ise ucuz elektrik, kripto dostu politikacılar ve geniş araziler...

Bitcoin madenciliğinin en büyük isimlerinden Çinli Bitcoin Madenciliği devi Bitmain'den ayrılan Bitdeer firması ve Amerika'nın en büyük halka açık madencilik şirketlerinden biri olan Riot Blockchain, Rockdale adlı 5,600 kişilik bu kırsal Teksas kasabasında pazar payı ve ucuz elektrik için rekabet içinde. Kapı komşuları olan bu rakipler arasındaki mesafe sadece beş yüz metre kadar, çünkü her firma da bir zamanlar alüminyum üreticisi Alcoa'nın bulunduğu mülkün kiracıları.

NEDEN ROCKDALE?

Austin'e kuzeydoğu yönünde bir saat mesafeli Rockdale, art arda ufak tepeleri, yeşil çimenleri, saman balyalarıyla klasik kırsal Amerikan kasabası örneği. Ancak işini bilenler için, Rockdale bir Bitcoin madencisinin Rüya evini oluşturacak tüm donanımlara sahip: Kripto dostu politikacılar, geniş araziler, yeniden kullanıma açık terk edilmiş endüstriyel altyapı ve Teksas'ın elektrik şebekesine bağlanma olasılığı.

İşletmesi Texas Elektrik Güvenilirlik Konseyi ya da kısaca ERCOT adlı kâr amacı gütmeyen kuruluşta olan Texas elektrik şebekesi, Amerika’daki diğer elektrik şebekelerinden farklı olarak müşterilerin çeşitli elektrik sağlayıcıları arasında seçim yapabilmesini kolaylaştıracak şekilde daha az devlet kısıtlamalarına sahiptir. Bitcoin madencileri, temel değişken maliyetlerinin enerji olduğu düşük marjlı bir sektörde rekabet ettikleri için, dünyanın en ucuz enerji kaynaklarına göç etmeyi isterler. Teksas'taki elektrik sağlayıcılar arasındaki rekabet, genellikle daha düşük maliyet oranlarını mümkün kıldığı için madenciler tarafından tercih ediliyor.

Türkiye'nin en çok Bitcoin arayan şehirleri

 

Gizemli Bitcoin cüzdanı etkinleşti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)