E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin dev bir saadet zinciri mi geleceğin finansı mı?---

Bitcoin dev bir saadet zinciri mi geleceğin finansı mı?

Bitcoin dev bir saadet zinciri mi geleceğin finansı mı?
21 Mayıs 2021 - 11:46 borsagundem.com

Kripto paralar Çarşamba günü kaydettikleri sert düşüşün ardından yatırımcıların bir numaralı gündem maddesi haline geldi. Piyasa uzmanları kripto paraların geleceğinin ne olacağını tartışıyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri Perşembe günü yükselişe geçerek bir önceki günün kayıplarının bir kısmını telafi etti. CNBC’nin haberinde borsa uzmanları kripto paraların geleceğin ekonomisinde ne ifade edeceğini tartışıyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi The Carlyle Group’un Kurucusu ve Yönetim Kurulu Eş Başkanı David Rubenstein kripto paralarla ilgili iyimser görüşlerini koruyor.

Rubenstein açıklamasında kripto paralar için, “Ben kalıcı olacaklarını düşünüyorum. Tıpkı altının hiçbir yere gitmediği gibi kripto paralar da hiçbir yere gitmeyecek. Evet, iniş ve çıkışları olacak ve Çarşamba günü iyi bir gün değildi. Ancak yeni bir durum da değildi. Kripto paralar kalacak, çünkü borsalardaki insanlar geleneksel para birimleri dışında bir şeyler istiyor ve doğru ya da yanlış elimizde böyle bir varlık var. Kripto paralar kesinlikle piyasanın istediği bir şey” dedi.

Kripto para borsası Binance’ın ABD CEO’su Brian Brooks daha fazla eğitimin kripto paralarda daha düşük volatiliteye yol açacağını belirtiyor.

Brooks, “Sorunun, altyapı inşa edildiği kadar yatırımcıları bu konuda eğitilmemesi olduğunu iddia ediyorum. Zira bana kalırsa birçok yatırımcının ethereum ile filecoin ve solana arasındaki farkı bilmediği bir noktadayız. Onlar her şeyi kripto olarak görüyorlar ve bu şekilde hisse senedi alımı da yapılmaz. Bu yüzden, bana kalırsa bu coinlerin neyi temsil ettiğine, onları destekleyen ağ değerinin ne olduğuna daha fazla odaklanmalıyız ve bu eğitim seviyesine sahip olduğunuzda, volatilitenin bir kısmının gittiğini göreceksiniz” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre servet danışmanlığı şirketi Skybridge Capital’ın Kurucusu Anthony Scaramucci, Bitcoin’in nasıl geri dönüş yapacağını tartışıyor.

Scaramucci, “Bitcoin için boğa piyasası sağlam durumda. Eğer geriye bakarsanız Bitcoin’in son 12 yılda çeşitli kaymalar gördüğünü fark edeceksiniz. Bu kayma da diğerleriyle tutarlılık gösteriyor. Bununla birlikte kripto paralar bu yılın başında çok büyük bir ralli gerçekleştirdiğini gördük. Ancak küçük yatırımcıların büyük çoğunluğu muazzam miktarlarda kaldıraç kullanıyor. Tıpkı GameStop krizinde olduğu gibi düşünün. Bu nedenle uzun vadede Bitcoin geri dönecektir. Bana kalırsa kripto alanında kaliteli bir ralli var. Ancak altcoinlere bakarsak bunun kripto ve ethereum için iyi olacağını düşünüyorum zira altcoinler bu yıl ciddi bir patlama gerçekleştirdiler” açıklamasında bulundu.

CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer Bitcoin ticaretinin gizli yönlerini ele alıyor. Cramer açıklamasında kripto paralar için, “Bana kalırsa en büyük sorun ne kadar gizli oldukları. Artık blockchain’in kripto paralara gizlenme imkanı sağlamakta ne kadar müthiş olduğunu biliyorum. Ancak piyasa düzenlemesi eksikliği IRS’in (Amerikan Vergi Dairesi) emin olmamasına neden oluyor” dedi. Cramer kripto paraların bir eğlence unsuru değil ciddi bir iş konusu olduğuna vurgu yaptı.

Piper Sandler Genel Müdürü Rich Repetto, kripto piyasasındaki yüksek volatilitenin tahmin edilmesi gerektiğini söyledi.

Repetto, “Bu kripto para birimlerinde volatilite beklemelisiniz. Son birkaç gündür olanlar acı verici tecrübeler olsa da kriptonun son 10 yılda nasıl fiyatlandırıldıkları düşünüldüğünde olağandışı değil. Her yıl en az %28’lik bir düşüş ve fiyatın dengelendiği en az üç sağlam ekonomik döngüye şahit oldunuz. Coinbase kripto ekonomisine bağlı. Bu nedenle hisse senedinin bu volatilitenin bir kısmını yansıtmasını bekliyoruz” dedi.

Yatırım danışmanlığı şirketi Rosenblatt Securities’in Hisse Senedi Araştırmaları Analisti Sean Horgan volatilitenin olumlu yönlerine odaklanıyor.

Horgan açıklamasında, “Volatilite alım satım yapmak için çok da kötü bir durum değil. Daha fazla volatilitenin olduğu yerde daha fazla etkileşim, daha fazla aylık işlem kullanıcısı, ticaret hacmi vardır ve bu daha fazla getiri anlamına gelir. Bu nedenle uzun vadede kesinlikle böyle olmasa da kısa vadede her şeyin o kadar da negatif olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Kripto araştırmaları şirketi Token Metrics’in CEO’su ve Kurucusu Ian Balina volatilitenin aynı zamanda yukarı yönlü potansiyeli olduğunu belirtiyor.

Balina, “Kripto paralarda en güzel olan şeylerden birisi fazlasıyla volatil olmalarının yanında bunun sonucu olarak bol miktarda yukarı yönlü potansiyel taşımaları. Birçok gündelik yatırımcı ve borsacı bu alana gerek Bitcoin olsun gerek Ethereum, Dogecoin ya da diğer coinler olsun bu para birimlerinden yüksek getiriler elde etmek için giriyor. Ancak günün sonunda bir miktar uzaktan bakmaları ve büyük resmi görmeleri gerekiyor. Çünkü şu anda Bitcoin ve kripto paralar finansın ve serbest pazarın geleceğini inşa ediyor. Eğer büyük resme bakıyorlarsa toparlanıp uzun vadeleri düşünmeleri gerekiyor. Biz Bitcoin’in harika bir teknoloji olduğuna inanıyoruz. Ancak bizim düşüncemize göre Bitcoin’in iyi günleri neredeyse sona erdi. Çünkü Bitcoin bir dijital para olarak dizayn edilmişti. Ancak şimdilerde sadece değer deposu haline geliyor. Giderek daha fazla dijital altına dönüşüyor” dedi.

Dijital uygulama Pinboard’un Kurucusu Maciej Ceglowski kripto paraları saadet zinciri olarak isimlendiriyor. Ceglowski, “Benim ayı piyasası tezim bunun dev bir saadet zinciri olduğu yönünde. İnsanlar da bununun içerisine çekildi. Ne yazık ki, gerçekten inanan insanlardan oluşan bir çekirdeği ve teknolojiye gerçekten hayran olan bir insan kaynağına sahip bir saadet zinciri olduğundan zor bir hale geliyor. Ayrıca bu zincirin içerisin çok akıllı yatırımcılar ve her türden insan para akıtıyor ve bu nedenle anlaşılması daha da zorlaşıyor. Ama bence bunu telaffuz etmek çok önemli. Çünkü sonunda, her saadet zincirinde olduğu gibi, insanlar zarar görecek” dedi.

Thodex'in sahibi Özer'in yeni görüntüleri ortaya çıktı!

 

Bitcoin’den kaçan altına sığındı

 

Kripto paralarda toparlanma çabası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan21 Mayıs 2021 21:06

    Eskiden IETT otobüsüne bilet ile biniliyordu. Resmi gişlerein yanında birileri de sahte bilet basıp dışarıda satıyordu muhtemelen, sonra akbil sonra da İstanbul Kart geldi. Bir nevi digital para sayılır o da. Tüm dünyada geçecek tipte digital para bir ihtiyaç olabilir, küreselciler destekliyor, ulusal hükümetler de engellemeye çalışıyor. Öte yandan merkez bankaları da digital para çıkarabilir. Kara para aklamak için alternatif paralar da mutlaka olur gibime geliyor.

  • Hesapsız21 Mayıs 2021 13:39

    Sanal paralar Titan saadet zinciridir. Sona kalan donsuz kalır.

  • ZAKEM21 Mayıs 2021 13:14

    Özellikle bu anlamadığı şeyler hakkında boş yorum yapanlar, Dünya dijital yapıya büründüğünde ağlayacaklar. Niye daha önce almadım kripto para diye. Bunu da buraya not düşüyorum. Çünkü gelişime ayak uyduramayan insan her zaman kaybeder.

  • Mesut kaya21 Mayıs 2021 16:53

    Kardesim.dunyanin digital olmasi ile btc bin fiyati arasinda bir korelasyon yok once bunu kafana sok yani.btc 10000 dolarkende dunya digitallesebilir o yuzden millete sallicana once finans ve ekonomi oku biraz

  • vatandaş 21 Mayıs 2021 12:31

    öyle bir y yiyeceklerki bir daha belini doğrultamayacak bunlara yatırım yapan enayiler

  • Kar yapan çıksın21 Mayıs 2021 12:18

    Saadet zincir en basından beri gercek bu rantçılar gözlerini kulaklarını kapadılar işleri bitince inecekler trenden ve yok olacak.

  • Berber Bekri 21 Mayıs 2021 12:15

    Kıt mı ? HAYIR Bir emekle mi üretiliyor ? HAYIR Yükselmesi anlamlı mı? HAYIR Elle tutulur gözle görülür mü ? HAYIR Geçmişte yaşanan Saadet zincirleriyle ikiz gibi mi ?EVET Sonra gelip ağlayanların ağzına kürekle vururum... Haydi Türkiye ileri..

  • Sami sayın21 Mayıs 2021 12:01

    Hep olumlu yorum. Saadet zinciri olduğunu gizlemiş algı yapmış bu yazı. Tabiki dijital varlıkların bir değeri var ama yüzde 90 ı hava boş balon fıssssss