E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yükseliş bekleniyor---

BİST'te yükseliş bekleniyor

BİST'te yükseliş bekleniyor
29 Eylül 2017 - 09:16 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükselişle açılması ve gün içerisinde bu seyri sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 GLOBAL BAZDA ZAYIFLAYAN DOLAR EŞLİĞİNDE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi dün, ABD Başkanı Trump’ın vergi tasarısını açıklamasının ardından tasarıya ilişkin belirsizlikler ile birlikte global bazda zayıflayan Dolar ve bankacılık hisselerinde görülen tepki alımları eşliğinde günü %1,4 yükselişle 102,651 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %2,0, BIST Sanayi Endeksi ise %0,7 oranında yükseldi. Ayrıca dün ekonomik veri olarak ABD’de 2017 yılı ikinci çeyrek GSMH büyümesi takip edildi. ABD’de GSMH büyümesi yılın ikinci çeyreğinde %3,0’dan %3,1’ revize edildi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
POZİTİF GLOBAL RİSK İŞTAHI İLE HAFİF YÜKSELİŞ EĞİLİMLİ SEYİR…

ABD’de Başkan Trump vergi tasarısını meclisten geçirmek için uğraşmakta. Vergi reformu ile ABD’de vergilerde indirim ve ekonomide daha hızlı büyüme söz konusu olsa bile çoğu ekonomist bu reformun ABD’de bütçe açığını artıracağını düşünmekte. Bununla birlikte son bir ayda %2,00 – 2,40 seviyelerde olan ABD 10 yıllık tahvil faizleri, mevcut enflasyon ve büyüme verileri ile birlikte sürdürülebilir olmadığı görünmektedir. Bu nedenle, faizlerde görülebilecek geri çeklime son dönemde düşüş eğilimi izleyen gelişen ülke piyasalarında tepki alımlarına neden olabilir. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükselişle açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

TTKOM…Sınırlı Negatif… Medyada yer alan haberlere göre, şirketin %55 oranında ortağı olan Ojer Telekomünikasyon A.Ş.’nin, bu haftaya ilişkin iki kredi ödemesini daha kaçırabileceği belirtildi. (Bloomberg HT)

SASA…Sınırlı Pozitif… Şirket, Poy ve Tekstürize İplik Üretim Tesisi yatırımı kapsamında değerlendirilmek üzere mevcut arsalarına bitişik konumdaki 42,140 metrekare arsanın satın alınması işleminin 28.09.2017 tarihi itibarıyla 13,8 milyon TL bedel ile tamamlandığını açıkladı. (KAP)

AKSEN…Sınırlı Pozitif… Şirket, kurulmakta olan ve toplam 40 MW kurulu güçteki Mali santralinin kalan 30 MW'lık bölümünün kabulünün bugün tamamlanarak ticari işletmeye alındığını ve santralin yılda 10 milyon USD FAVÖK yaratmasının beklendiğini açıkladı.

BAGFS…Sınırlı Pozitif… Şirket, Avrupa'ya ihraç edilmek üzere Ameropa firmasından 4,000 ton CAN gübresi siparişi alındığını ve sipariş tutarının 690,000 USD olduğunu bildirdi. (KAP)

OZKGY…Sınırlı Pozitif… Şirket ve İnter Yapı İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den oluşan ve şirketin %99 pay sahibi olduğu ortak girişim grubunun, 28 Eylül 2017 tarihinde düzenlenen "İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesinin 1. oturumuna katılarak teklif verdiği bildirildi. (KAP)

GOZDE…Sınırlı Pozitif… Şirketin %39 oranında paya sahip olduğu Şok Marketler CEO’su Uğur Demirel, halka arz hedeflerinin olduğunu fakat tarihinin henüz belli olmadığını ve 2017 yılı büyüme hedeflerinin %45 seviyesinde olduğunu söyledi. (Bloomberg HT)

ULUSE…Sınırlı Pozitif… Şirket, hakim ortağı Sayın Sait Ulusoy’un, yabancı kurumsal yatırımcılardan gelen talep üzerine, dolaşımdaki pay sayısını ve dolayısıyla likiditeyi artırmak amacıyla, 28.09.2017 tarihi itibarıyla 4 milyon adet pay satışı gerçekleştirdiğini ve bu payların %80’inin yabancı kurumsal yatırımcılara, %20’sinin ise yurtiçi kurumsal yatırımcılara satıldığını açıkladı. Bu satış sonrası şirketin paylarının fiili dolaşım oranının %11,62'den %21,62'ye yükseldiği belirtildi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,0 yükselişle 127,225 seviyesinden tamamladı.

Ekim vadeli kontratın, gün içerisinde 126,500 – 128,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün ABD Doları gelişen ülke para birimlerine karşı zayıf performans gösterirken, Türk Lirası da global seyre eşlik etti. Eylül vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,3 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, ABD Başkanı Trump’ın vergi tasarısını açıklamasının ardından Dolar Endeksi’nde görülen geri çekilme ile hafif yükseldi. Ekim vadeli Altın kontratı günü %0,3 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Euro, düşüşünü durdu ve global görünüme iştirak etti. Eylül vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,4 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)