E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te yüksek hacim ile yükseliş devam ediyor---

BİST'te yüksek hacim ile yükseliş devam ediyor

BİST'te yüksek hacim ile yükseliş devam ediyor
18 Ocak 2019 - 10:03 borsagundem.com

Alan Yatırım tarafından hazırlanan piyasa gelişmeleri ve beklentileri

BIST 100… Yüksek Hacim ile Yükseliş Devam Ediyor… Yükseliş trendini devam ettiren endeks günü 96,817 (%1.47) seviyesinden kapattı. Ortalama %3,00 ile yükselişi en çok dikkat çeken hisseler yine banka hisseleri olup, düşüş tarafında en çok dikkat çeken hisse ise KOZAA (%-2,98) oldu. Yutdışında piyasa tarafından FED’ın faiz arttırma endişelerinin azalması ile gelişmekte olan ülkelere nakit girişi gerçekleşerek riskli varlıklarda alımlar dikkat çekiyor. Özellikle endeksimizdeki son günlerde artan işlem hacimleriyle beraber yükseliş ciddi bir yabancı girişine işaret etmektedir. TCMB’nin faizi sabit tutması bu risk iştahını arttıran bir diğer unsur olmuştur. Endeks orta vadeli yükseliş eğilimini sürdürebilir. Sabah itibariyle Asya piyasaları ve ABD vadelileri pozitif seyir izlemekte.

USDTRY… TCMB Faiz Kararı Ardından 5.40 Seviyeleri Tekrar Test Ediliyor... TCMB faiz kararı ardından 5.33 seviyelerine gerileyen USDTRY sabah saatlerinde 5.35 seviyelerinde seyretmektedir. ABD ile aradaki gerilimin düşmesi ve faiz oranının sabit tutulması, Türk Lirasını çekici kılmakta olup, herhangi bir jeopolitik risk, aşırı dalgalanma veya negatif haber akışı olmadığı sürece bu yatay seyrin devamlılığı Türk varlıkları için olumlu bir gelişme olmaya devam edecektir.

EURTRY… Euro’nun Değer Kaybı ile Aşağı Yönlü Devam Ediyor... Brexit belirsizliğinin devam etmesi ile beraber Euro’da yaşanan değer kaybı, Türk Lirasının primli seyrini devam ettirmektedir. Sabah saatlerinde 6.09 seviyelerinde seyretmektedir.

EURUSD… Brexit Süreci Belirsizliğini Koruyor... Salı akşamı İngiltere parlamentosunda yapılan Brexit oylamasının reddedilmesi üzerine İşçi partisinin güvensizlik oylaması istemesi üzerine dün akşam yapılan oylama May’e güven oyu verilmesine rağmen mevcut Brexit belirsizliği halen devam etmekte görünüyor. Piyasanın bu süreci negatif fiyatlaması devam etmektedir. Sürecin belirsizliği daha da artmış olup ilgili haber akışı takip edilecektir. Parite 1.1400 seviyelerinin altına devam etmekte olup, sabah saatlerinde 1,1391 seviyelerindedir.

XAUUSD… Yatay Seyri Devam Ediyor… ABD tarafından Çin’e uygulanan vergilerin düşürülmeyi konuşulması, bir yandan Brexit belirsizliği ve Trump’ın Kuzey Kore lideri ile görüşeceğinin konuşulması global risk iştahı ve global risk dengeleri açısından yatay bir görünüm vermektedir.

GLDGR… Doların Yurtiçinde Değer Kaybı Yatay… TCMB faiz kararından sonra değer kazanan Türk Lirasının ardından gram altın 223TL seviyelerini test etmektedir.

BRENT… Veriler ile 60US$ Desteğini Koruyor… Hafta boyu açıklanan verilerin olumlu gelmesi ile 60US$ desteğini devam ettiren petrol, ABD’nin Çin’e vergi azaltması uygulayabileceği iddiası ile talep bazlı beklentileri pozitif arttırabilir. ABD-Çin ilişkilerindeki haber akışı takip edilecek olup, durgunluk ile ilgili endişeler halen Brent’e aşağı yönlü baskılayıcı unsurlardan birini oluşturmaktadır. ABD-Çin arasında yapılan görüşmeler daha bir önem kanacaktır.

S&P 500… Çin’e Gümrük Vergisi İndirimi İddiası ile Pozitif… Bölgesel FED başkanlarının faiz artırımı konusunda söylemleri ve Çin’in ekonomiyi desteklemek amaçla yaptığı vergi indirimleri, teşvik ve likidite artırımı ve en son Çin’e ek gümrük vergilerinin azaltılmasını tartıştıkları iddiası ve ardından gelen pozitif Amerikan ekonomik verileri ile beraber endekse yükseliş eğilimi devam etti. Özellikle vergi ile ilgili haber akışları takip edilecektir.

ALAN YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)