E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
21 Aralık 2017 - 09:08 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay seyir ile açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ DOLAR’DAKİ GERİLEME EŞLİĞİNDE HAFİF YÜKSELDİ...

BIST 100 Endeksi dün, ABD vergi tasarısının kabul edilmesinden sonra global hisse piyasalarında yaşanan kar satışlarının yansıması sonrasında güne düşüşle başlayıp 110,000 seviyesinin altını test etmesine karşın döviz kurlarında yaşanan gerileme paralelinde gelen alımlar eşliğinde kayıplarını geri aldı ve günü %0,3 yükselişle 110,455 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,1 oranında gerilerken, BIST Sanayi Endeksi ise %1,2 oranında yükseldi. Ayrıca dün, ABD’de vergi tasarısı nihai oylamada ABD Temsilciler Meclisi’nde kabul edildi ve yasalaşması için Başkan Trump’ın imzasına sunulacak.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 16:30 ABD 2017 YILI ÜÇÜNCÜ ÇEYREK GSMH BÜYÜMESİ…

BIST 100 Endeksi 110,000 seviyesi üzerindeki seyrini sürdürüyor. Mevcut durumda gelişen ülkeler ile arasındaki farkı kapatmış durumda. Ancak hala kendi tarihsel iskontosunun oldukça altında işlem görmekte. Ek olarak, medyada yer alan haberlere göre, Halkbank davasında son ifadeler alındı ve artık jüri kararı beklenmeye başlandı. ABD’den gelebilecek haber akışı yakından takip edilmesi gerekmekte. Beklentilerin üzerinde gelebilecek olası bir ceza, Aralık ayı başından beri görülen olumlu seyri bozabilir ve risk iştahında bozulma ile birlikte yeniden düşüş trendinin başlamasına neden olabilir. Bugüne geldiğimizde, global ekonomik gündem sakin seyrediyor, birincil veri olarak ABD’de 2017 yılı üçüncü çeyrek GSMH büyümesi takip edilecek. Piyasa beklentisi ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte yıllık olarak %3,3 büyümesi yönünde. Sabah itibariyle ise, Asya hisse piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay seyir ile açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

PGSUS…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2012 yılının Temmuz ayında verilmiş olan 75 adedi kesin ve 25 adedi opsiyonlu olacak şekilde toplam 100 adet yeni uçağı kapsayan Airbus Siparişi ile ilgili olarak 25 adet uçağa ilişkin alım hakkının kesin siparişe dönüştürülmesine karar verildiğini açıkladı.

ISCTR…Nötr… Şirket, BIST’de işlem gören ortaklıklarından SISE, TSKB, ANHYT, ISFIN, ISGYO ve ISMEN paylarının, ödenmiş sermayelerinin azami %3'ü ile sınırlı olmak kaydıyla, piyasadan satın alınması konusunda 2018 yılsonuna kadar Genel Müdürlüğün yetkili kılındığını bildirdi. (KAP)

KRONT…Sınırlı Pozitif… Şirket, yazılım firmalarının uluslararası pazarlara erişimini desteklemek amacı ile Ekonomi Bakanlığı’nın desteğini sağlamak üzere oluşturulan Soft-Away projesi kapsamında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde yaptığı başvurunun olumlu sonuçlandığını ve Single Connect (Yetkilendirilmiş Erişim Yönetimi) ürününün desteğe hak kazanan ürünler arasında yer aldığını bildirdi. (KAP)

KOZAA/KOZAL/IPEKE…Nötr… SPK, söz konusu şirketlerin 31.12.2015, 31.03.2016, 30.06.2016, 30.09.2016, 31.12.2016, 31.03.2017, 30.06.2017, 30.09.2017 ve 31.12.2017 tarihli Finansal Raporlar için 30 Nisan 2018 (dahil) tarihine kadar ek süre verdiğini bildirdi. (KAP)

Havacılık Sektörü…Sınırlı Pozitif… Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, İstanbul ile İzmir, Bodrum, Dalaman, Antalya, Gaziantep ve Hatay arasında 8 adet direk rotanın hizmete girdiğini ve bu uygulamayla birlikte havayolu şirketlerinin yakıttan ve zamandan tasarruf sağlayacağını söyledi. (Milliyet)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,5 yükselişle 136,825 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 136,000 – 137,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, vergi tasarısının nihai oylamada ABD Temsilciler Meclisi’nde de kabul edilmesinin ardından gelişen ülke para birimlerine karşısında karışık seyir izlerken, Türk Lirası, tahvil faizlerindeki gerileme eşliğinde pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Aralık vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,3 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükselişe karşın bitcoin fiyatlarında yaşanan dramatik düşüş ve Dolar Endeksi’nde görülen hafif gerileme hafif yükseldi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,2 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, vergi tasarısının nihai oylamada ABD Temsilciler Meclisi’nde de kabul edilmesinin ardından gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık seyir izlediği günde Euro, pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Aralık vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,5 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)