E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
20 Aralık 2017 - 09:06 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay/hafif alıcılı açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GÜNÜ YATAY SEYİR İLE TAMAMLADI...

BIST 100 Endeksi dün, akşam saatlerinde yapılacak ABD vergi tasarısı oylaması öncesinde global piyasalarda gözlenen pozitif risk iştahının devam etmesi paralelinde güne yükselişle başlamasına karşın kar realizasyonları eşliğinde kazançlarını geri verdi ve günü %0,1 düşüşle 110,177 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,5 oranında gerilerken, BIST Sanayi Endeksi ise %0,5 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
BUGÜN YATAY/HAFİF ALICILI SEYİR BEKLENEBİLİR…

BIST 100 Endeksi’nde gün içerisinde yükselişler görmemize karşın üst seviyelerde kalıcılık sağlayamadığını ve kar satışları ile karşılaştığını görmekteyiz. Sanayi hisseleri tarafında dördüncü çeyrek bilanço beklentilerinin satın alınmaya başlanması ile birlikte pozitif seyir hakimken, bankacılık hisseleri tarafında daha temkinli bir seyir hakim. Bunun nedeni de, Aralık sonu veya Ocak başında sonuçlanması beklenen Zarrab davası olarak görülebilir. Her iki tarafın birbirini dengelemesine bağlı olarak bir süre yatay seyir sürebilir. Bugüne geldiğimizde ise global ekonomik gündem sakin seyrediyor. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif alıcılı. BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay/hafif alıcılı açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

ENKAI…Pozitif… Şirket, Siemens’in, Tataristan'da inşa edilecek 495 MW kapasiteli doğalgaz kombine çevrim santralinin anahtar teslimi olarak yapımı için bir sözleşme imzaladığını, sözleşme bedelinin 350 milyon Euro olup, Siemens ile işbirliği anlaşması kapsamında EPC müteahhidi olarak şirket payının 245 milyon Euro mertebesinde olduğunu açıkladı. (KAP)

TKNSA…Nötr… Şirket Genel Müdürü Bülent Gürcan, pazar ortalamasının üzerinde büyümeyi ve 2018 yılında öz sermaye artırımı hedeflediklerini, artan ciro ile birlikte karlılıkta da artış beklediklerini, satın almaya ilişkin bir gelişme olmadığını ancak fırsatları değerlendirebileceklerini söyledi. (Bloomberg HT)

AKGUV…Pozitif… Şirket, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Belediyeler İçin özel araçlar üreten Mai Otomotiv ve Teknoloji Savunma ve Sanayi Dış Ticaret A.Ş'nin %50 hissesini satın aldığını ve bu satın almayla birlikte hızla büyüyen savunma sanayi İçin özel araçlar üreteceğini bildirdi. Şirketin bir diğer hedefinin de, Dubai menşeli Mai (%50) ve Minerva (%49) ortaklığı sayesinde uluslararası pazarlarda da önemli bir oyuncu olmak olduğu açıklanırken, bu ortaklık sayesinde Mısır ve Libya gibi ülkelerin yanı sıra hızla büyüyen Afrika pazarına da ihracat kapısının açılmış olacağı belirtildi. Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Şimşek, Mai ile yapılan ortaklık sayesinde güvenlik ve savunma sanayiindeki deneyimlerini yeni bir alana daha taşıdıklarını ve şirket karlılığına olumlu katkıda bulunmasının hedeflendiğini söyledi. (KAP)

BOYP…Sınırlı Pozitif… Şirket, %100 oranında paylarına sahip olduğu bağlı ortaklığı Beymen Mağazacılık’ın 156,2 milyon TL olan mevcut sermayesinin %49'unu aşmayacak kısmının halka arz edilmesi için, piyasa koşulları çerçevesinde çalışmalara başlanmasına karar verildiğini bildirdi. (KAP)

Beyaz Eşya Sektörü…Sınırlı Negatif… Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği tarafından açıklanan verilere göre, beyaz eşya iç satışları Kasım’da geçen senenin aynı ayına göre %16 azalışla 555,546 adete geriledi. Ocak-Kasım dönemi iç satışlar ise %17 artışla 8.08 milyon adet oldu. Kasım ayında beyaz eşya ihracatı %2 artışla 1.96 milyon adet, Ocak-Kasım döneminde ise %6 artışla 18.91 milyon adet olarak gerçekleşti. (Dünya)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,5 düşüşle 135,975 seviyesinden tamamladı.

Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 135,250 – 136,750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, vergi tasarısına ilişkin gelişmeler ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşısında karışık seyir izlerken, Türk Lirası negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Aralık vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,1 yükseliş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, ABD’de vergi tasarısının onaylanmasının ardından ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükseliş eşliğinde hafif geriledi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü yatay seyir ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, vergi tasarısına ilişkin gelişmeler ile birlikte gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık seyir izlediği günde Euro, pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Aralık vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü yatay seyir ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)