E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te satıcılı seyir bekleniyor---

BİST'te satıcılı seyir bekleniyor

BİST'te satıcılı seyir bekleniyor
20 Aralık 2018 - 09:25 borsagundem.com

BİST’in de güne yurtdışına paralel satıcılı bir seyirle başlamasını bekleniyor

"Güne dün alıcılı bir seyirle başlayan BIST-100 endeksi günün devamında bu seyrini devam ettirdi. FED faiz kararı öncesi yurtdışı piyasalar pozitif bir seyir izlerken, ABD Başkanı Trump'ın, Suriye'den çekileceklerini açıklaması BİST’te alımları destekledi.

Döviz kurlarındaki düşüş ve banka hisselerine gelen alımlar öncülüğünde 92.500 seviyeleri üzerine yerleşen endeks günü %1.6 yükselişle 92.553 seviyesinden tamamladı.

Bankacılık Endeksi’ndeki yükseliş %3.0 seviyesinde gerçekleşti. FED faizleri beklentiler dahilinde 25 baz puan artırarak %2,25-2,50 aralığına yükseltti. FED yetkililerinin 2019 yılı için faiz artırımı tahmini 3'ten 2'ye indi. FED’in kademeli faiz artış söylemini devam ettirmesi ve büyüme beklentilerinin aşağı revize etmesi sonrası ABD 10yy faizlerde düşüşün devam etmesine neden olurken, ABD borsalarının günü düşüşle tamamlamasına neden oldu. ABD borsalarındaki düşüş sonrası bu sabah Asya borsalarında da sert satışlar devam ediyor.

BİST’in de güne yurtdışına paralel satıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz. Ancak Suriye’de ABD ordusunun çekilecek olması sonrası Suriye’ye yönelik jeopolitik risklerin kısa vadede rafa kalkmış olması nedeniyle satışların yurtdışındaki güçlü satışlara nazaran daha düşük olabileceğini düşünüyoruz. Bugün içeride önemli bir veri akışı bulunmazken dışarda İngiltere Merkez Bankası faiz kararı ile ABD’den gelecek haftalık işsizlik başvuruları ve Aralık Philadelphia Fed endeksi verileri takip edilecek.

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)