E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif primli açılış bekleniyor---

BİST'te hafif primli açılış bekleniyor

BİST'te hafif primli açılış bekleniyor
27 Aralık 2017 - 09:03 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay/hafif yükseliş ile açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ 112,000 SEVİYESİ ÜZERİNDE TUTUNDU...

BIST 100 Endeksi’nde dün, yurtdışı piyasalarının çoğunluğunun Noel tatili nedeniyle kapalı olmasına bağlı olarak düşük işlem gözlenirken, döviz kurlarının düşüş göstermesi eşliğinde güne yükselişle başladı. Ancak Aralık ayı kapasite kullanım oranının geçen aya göre gerileme göstermesine bağlı olarak sanayi hisselerinde gözlenen satışlar ile birlikte kazançlarının bir kısmını geri verdi ve günü %0,2 yükselişle 112,007 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,3 oranında yükselirken, BIST Sanayi Endeksi ise %0,3 oranında geriledi. Ayrıca dün ekonomik veri olarak yurtiçinde Aralık ayı kapasite kullanım oranı takip edildi. Aralık ayı kapasite kullanım oranı geçen aya düşüş göstererek %79,0 olarak gerçekleşti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GLOBAL SAKİN GÜNDEME BAĞLI OLARAK YATAY/HAFİF YÜKSELİŞ EĞİLİMLİ SEYİR…

Petrol, Libya’da üretim hattına yapılan saldırı sonucu günlük üretimin 100,000 varil/gün azaldığı belirtilirken, bu gelişmenin ardından brent fiyatlarında yukarı yönlü hareket görüldü. Türkiye ithalatı içerisinde en büyük payı alan enerji fiyatlarındaki yükseliş, cari açıkta yükselişe ve dolayısıyla uzun vadede kurlar üzerinde baskıya neden olabilir. Ancak ihracatın Euro cinsinden olduğunu düşünürsek Euro’daki güçlü duruş bu negatif durumu bir miktar dengeleyebileceğini düşünmekteyiz. Bugüne geldiğimizde, global ekonomi gündemi sakin seyrediyor, piyasalarda Noel tatili nedeniyle düşük işlem hacimleri hakim. Sabah itibariyle, Asya hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif alıcılı. BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay/hafif yükseliş ile açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

ASELS…Nötr… Şirket hisselerinin ikincil halkı arzı konusunda çalışmaların başlatılmasına ve söz konusu çalışmaların yürütülmesi konusunda Genel Müdürlüğe yetki verilmesine karar verildiğini bildirdi. (KAP)

GOZDE…Sınırlı Pozitif… Şirket, %54,30 oranında sermaye payı ile hissedarı olduğu, bilgi ve iletişim teknolojisi ekipmanlarının toptan ticareti işlerini yapan Penta Teknoloji Ürünleri Dağıtım Ticaret A.Ş.'nin paylarının Borsa İstanbul'da halka arzının planlandığını ve uluslararası piyasalarda, söz konusu işlemi koordine etmek ve çeşitli konularda danışmanlık yapmak üzere WOOD & Company Financial Services’in global koordinatör olarak yetkilendirilmesine karar verildiğini açıkladı. (KAP)

DGKLB…Sınırlı Pozitif… Şirket CEO'su Ersin Serbes, bu yıl, güçlü bir büyüme hikayesi yarattıklarını, büyüme hedefleri doğrultusunda üretim yatırımlarını bitirdiklerini, agresif büyüme hedefleri doğrultusunda yeni bayilikler vermeye ve yeni mağazalar açmaya devam edeceklerini söyledi.

TRCAS…Nötr… Şirket, Çanakkale, İzmir ve Balıkesir illerini kapsayan bölgeye ilişkin 28 ve 29 Aralık 2017 tarihlerinde saat 10.30'da gerçekleştirilecek ihaleye katılacağını açıkladı. (KAP)

Akaryakıt Sektörü…Nötr… Türkiye’de benzin tüketimi Ocak - Kasım döneminde yıllık bazda %2,5 artışla 2,8 milyon m3, motorin tüketimi %8,0 artışla 25,4 m3, LPG otogaz tüketimi ise %1,5 düşüşle 2,8 milyon ton seviyesinde gerçekleşti. (PETDER)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,2 yükselişle 138,075 seviyesinden tamamladı.

Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 137,500 – 138,750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişen ülke para birimlerine karşısında karışık seyir izlerken, Türk Lirası yurtiçindeki pozitif risk algısı eşliğinde pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Aralık vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki gerileme ve Katalonya seçimleri ile birlikte Almanya’dan sonra bir Avrupa ülkesinde daha siyasi belirsizlik oluşma riski eşliğinde hafif yükseldi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,6 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık seyir izlediği günde Euro, Katalonya seçimlerinin sonucuna ilişkin endişelerin devam etmesine bağlı olarak baskı altında kalmaya devam etti. Aralık vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,1 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)