E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif düşüş olabilir---

BİST'te hafif düşüş olabilir

BİST'te hafif düşüş olabilir
18 Mayıs 2017 - 09:17 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün global piyasalarda gözlenen negatif risk iştahı eşliğinde hafif düşüşle başlamasını ve gün içerisinde hafif düşüş eğilimli seyrin devam etmesini beklemekteyiz

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL NEGATİF RİSK İŞTAHI EŞLİĞİNDE GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi, dün ABD’deki siyasi gerginlik ile birlikte artan global negatif risk iştahı eşliğinde günü %0,5 düşüşle 95,725 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,1 oranında yükselirken, BIST Sanayi Endeksi ise %0,3 oranında geriledi. Ayrıca, dün ekonomik veri olarak Euro Bölgesi’nde Nisan ayına ilişkin enflasyon verileri izlendi. Nisan ayında Euro Bölgesi’nde enflasyon beklentilere paralel bir şekilde aylık bazda %0,4, yıllık bazda ise %1,9 artış gösterdi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
ABD BAŞKANI TRUMP’A İLİŞKİN ARTAN ENDİŞELER İLE BİRLİKTE HAFİF DÜŞÜŞ EĞİLİMLİ SEYİR…

Beklentilerin üzerinde açıklanan Japonya GSMH büyüme verileri her ne kadar global ekonomik büyüme adına olumlu sinyaller verse de, sabah saatleri itibariyle Asya piyasaları ABD’deki siyasi belirsizlikler ile birlikte düşüş eğilimli seyir izlemekte. ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif yükselişte. Ayrıca, ABD’de yaşanan siyasi kargaşa ile birlikte piyasadaki dalgalanmayı ölçen VIX Endeksi’nde de sene başındaki %10 – 11 seviyelerinden %15’li seviyelere doğru artış görüldü. Hem ABD’de yaşanan siyasi belirsizlikler hem de ABD tarafından gelen zayıf verilerin ardından FED’in Haziran ayındaki faiz artırım olasılıklarında da düşüş gözlemledik. Geçen hafta %80 seviyelerinde olan FED’in Haziran ayındaki toplantısında faiz artırım olasılıkları, %64’lü seviyelere geriledi. ABD yönetimi ve ekonomisi hakkında artan endişelerin ardından Euro/Dolar paritesinde de 1,1172 seviyelerine hareket görüldü. Makro çerçeveden baktığımızda Euro pozitif Dolar negatif gelişmeler Türkiye ekonomisini ve TL varlıkları olumlu etkilemeye devam edecek. Bugün global bazda önemli bir veri bulunmazken BIST 100 Endeksi’nin bugün global piyasalarda gözlenen negatif risk iştahı eşliğinde hafif düşüşle başlamasını ve gün içerisinde hafif düşüş eğilimli seyrin devam etmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

GOLTS…Nötr… Şirket, klinker üretiminin gerçekleştirildiği toplam 2 fırından, toplam klinker üretim kapasitesinin %35 'ini temsil etmekte olan birinci fırının yaklaşık 6 haftalık bir süre için duruşa geçirilmesine karar verildiğini açıkladı. Planlı klinker stokunun da 6 haftalık duruş süresince tam kapasite çimento üretmeye yetecek seviyede olduğu bildirildi. (KAP)

AKSA…Sınırlı Negatif… Şirket, 2017 yılı beklentilerine göre 695 – 755 milyon USD seviyelerinde net satış geliri (2016 yılı; 651 milyon USD), %17-18 seviyelerinde FAVÖK marjı (2016 yılı; %20), %98 kapasite kullanım oranı (2016 yılı; %100) ve 80 – 90 milyon USD yatırım harcaması (2016 yılı; 36 milyon USD) hedeflediklerini açıkladı. (KAP)

ANHYT…Sınırlı Pozitif… Şirketin, Ocak – Nisan 2017 dönemindeki prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %45 artışla 186,6 milyon TL olarak gerçekleşti. (KAP)

TRCAS…Nötr… Şirket, petrol ve enerji odaklı yatırım şirketi olarak BİST'te işlem gördüğü Kimya, İlaç, Petrol, Lastik ve Plastik Ürünler sektöründen çıkarak, Holding ve Yatırım şirketi sektöründe yer almak için Borsa İstanbul'a başvuru yaptığını bildirdi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,7 düşüşle 118,875 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 117,500 – 119,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün ABD Doları gelişen ülke para birimleri karşısında karışık bir görünüm sergilerken, Türk Lirası negatif ayrışan para birimleri arasında yer alıyordu. Türk Lirası günü dolar karşısında %0,86 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz hafta Fed üyelerinin faiz artışına yönelik konuşmaları paralelinde değer kazanan ABD Doları’nın etkisiyle haftanın genelinde zayıf seyrini sürdüren altında dün ABD’de siyaset sahnesinde yaşanan tedirginliğin etkisiyle yükseliş kaydetti. Altın dolar karşısında günü %1,95 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün Dolar gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kaybederken, euro söz konusu ülke para birimlerinin değer kazanma eğilimine eşlik etti. Euro günü dolar karşısında %0,69 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)