E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te alıcılı açılış bekleniyor---

BİST'te alıcılı açılış bekleniyor

BİST'te alıcılı açılış bekleniyor
23 Temmuz 2013 - 08:57 borsagundem.com

BİST 100 Endeksi'nin hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz

 A1 Capital Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan Günlük Bülteni:
Çin’de % 7’nin altında büyümenin kabul edilemeyeceği açıklandı…
Çin Başbakanı Li, Çin'de 2013 büyümesi için orta noktanın % 7 olduğunu açıklarken % 7’nin altına bir büyüme oranını kabul etmediklerini açıkladı. Çin Başbakanı’nın büyümeye ilişkin açıklamaları sonrası Çin’de borsalar % 2’nin üzerinde yükseliş göstermekte.
Japonya’da ekonomiye ilişkin değerlendirmeler yükseltildi…
Japonya Hükümeti ekonomiye ilişkin değerlendirmelerini Mayıs ve Haziran ayının ardından Temmuz ayında da yükseltti. Ekonominin istikrarlı şekilde toparlandığına tekrar vurgu yapılırken, tüketici fiyatlarında düşüşün yerini “yatay” seyre bıraktığı açıklaması ile 15 yıllık deflasyonda dönüm noktasına gelindiğine dair işaret verdi.
Açıklama sonrası Nikkei endeksinde % 0,9 yükseliş söz konusu
ABD’de konut satışları beklentilerin aksine düşüş göstermesine karşılık, konut fiyatları 5 yılın zirvesine çıktı… ABD’de 2. el konut satışları Mayıs ayı verisinin 5,18 Milyondan 5,14 milyona aşağı yönlü revizyonuna karşılık, Haziran ayında % 1,4’lük artış beklentisine karşılık % 1,2 düşüş göstererek 5,08 milyon ile beklentilerin altında kaldı. Ancak söz konusu satışlar yine de Kasım 2009’dan bu yana en güçlü ikinci talep olarak dikkat çekti.
2. el konut fiyatları ise Haziran ayında % 13,5 artış göstererek 214.200 dolara yükselirken, son 5 yılın zirvesine yükseldi. McDonald’s’ın karı beklentilerin altında kalırken, seans sonrası Texas Instruments’ın karı beklentilerin üzerinde geldi… McDonald’s’ın karının Avrupa’daki satışlardaki düşüşe bağlı olarak
1,40 $’lık beklentinin altında 1,38 $ olarak açıklanması ve takip eden çeyreklere ilişkin de olumsuz bir hava vermesi ABD borsalarında yükselişi sınırlarken, S&P 500 endeksi % 0,2 artış ile rekorunu 1.698’e yükseltti. Dow Jones endeksinde ise % 0,01 artış artış görüldü.
Seans sonrası Texas Instruments’ın karı 0,41 $ olan beklentilerin üzerinde 0,585 $ olarak açıklanırken, kapanış sonrası işlemlerde hisselerde yükseliş söz konusu.
Brezilya’da hükümet harcamalarda kısıntıya giderken, ekonomiye  ilişkin tahminlerini düşürdü. Brezilya Hükümeti, hızlanan enflasyonu kontrol altına almak ve yatırımcı güvenini yeniden tesis etmek için harcamalarda yaklaşık 4,5 milyar dolar kısıntıya gidileceğini açıklarken, enflasyon beklentisini % 6,4’ten % 5,7’ye, % 3,5 olan büyüme beklentisini ise % 3’e indirdi.
Portekiz’de erken seçime gidilmeyeceğinin açıklanması euro/dolar paritesine olumlu yansırken, altın fiyatlarında da yükseliş hakim… Portekiz’de erken seçime gidilmeyeceğinin ve Hükümetin kurtarma
programı sona eren kadar görevine devam edeceğinin açıklanması euro/dolar paritesinin 1,32’nin üzerine çıkılmasını beraberinde getirirken, Altın fiyatlarında da son 13 ayın en yüksek günlük artışı ile 1.330 $ seviyesinin üzerine çıkıldı.
BİST,Merkez Bankası kararı öncesi sakin; faiz ve kurda hafif geri çekilme var…
Merkez Bankası’nın 15 Temmuz’da yaptığı açıklamada bugünkü toplantıda faiz koridorunda ölçülü artırımın değerlendirileceği açıklaması ile birlikte faiz koridorunun üst bandında 50-100 baz puan arası artış beklenirken, piyasalar karar öncesi sakin seyir izledi. BİST100 Endeksi dar bir batta hareket ederken, % 0,08 sınırlı düşüşle 75.816 seviyesinden kapanış gerçekleşti.
Gösterge tahvil ve 10 yıllık faizlerde sırasıyla % 8,83 ve % 8,76’ya sınırlı düşüşler görülürken, dolar/TL’de 1,91’e geri çekilme yaşanmasına karşılık, sepet kurda ise eurodaki artışa bağlı yatay bir seyir hakimdi.
BİST'in hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz…
ABD vadelilerinin % 0,3 artıda olması ve Avrupa borsalarının da güne % 0,3’e varan oranlarda yükselişle başlama beklentisi doğrultusunda, BIST 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı başlamasını bekliyoruz. Merkez Bankası’nın faiz koridorunda alacağı kararla birlikte yapacağı açıklamalar piyasaların yönü açısından yakından takip edilecektir.
A1 CAPİTAL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)